1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom, Novovoronej Nükleer Santrali'ne sanal tur düzenledi 

Rosatom, Novovoronej Nükleer Santrali'ne sanal tur düzenledi 

Rosatom, Türk iş dünyası için dünyanın VVER tipi reaktörlere sahip ilk endüstriyel nükleer santrali Novovoronej NGS’ye sanal tur düzenledi.

Rosatom, Novovoronej Nükleer Santrali'ne sanal tur düzenledi 

Enerji Günlüğü - Mersin'de inşası devam eden Akkuyu’nun referans santrali olan ve Rusya’nın Voronej Bölgesinde yer alan Novovoronej Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) sanal bir tur düzenlendi. 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, 8-9 Haziran 2022 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Nükleer Santraller Zirvesi NPPES-2022 kapsamında, Rus tasarımı VVER-1200 tipi 3+ nesil reaktörlere sahip Novovoronej Nükleer Güç Santrali’ne (NGS) Türk iş dünyası için sanal bir tur düzenledi. 

Rosenergoatom Concern A.Ş çalışanları tarafından düzenlenen sanal tur, ilk kez zirvenin düzenlendiği yerde gerçekleştirildi. Tura, nükleer enerji alanıyla ilgilenen büyük Türk, Avrupalı ve uluslararası şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden öğrenciler katıldı. 

Katılımcılara Novovoronej NGS'nin çalışma prensipleri ile bölge ekonomisine, sosyal hayata ve altyapının gelişimine katkısı hakkında bilgi verildi. 360° formatında gerçekleşen sanal tur sayesinde Türk izleyicisi, kontrol paneli gibi nükleer santralin çeşitli ögelerinin yanı sıra, personel dışında kimsenin girmesine izin verilmeyen türbin binası ve hatta reaktör binasını tanıma gibi eşsiz bir fırsatı yakalamış oldu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler