1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom Çin’e nötron reaktörü için nükleer yakıt gönderdi

Rosatom Çin’e nötron reaktörü için nükleer yakıt gönderdi

Rosatom, Çin’e CFR-600 hızlı nötron reaktörü için ilk parti nükleer yakıtını gönderdiğini duyurdu.

Rosatom Çin’e nötron reaktörü için nükleer yakıt gönderdi

Enerji Günlüğü - Rosatom, Çin’deki yüksek kapasiteli hızlı reaktöre sahip ilk nükleer santrali olacak Xiapu NGS’nin CFR-600 güç ünitesi için Çin’e ilk nükleer yakıt tedarikini yaptı.

Rus devlet nükleer enerji şirketi Rosatom’a bağlı TVEL Yakıt Şirketi’nin yakıt üretimini yapan Elemash Makine Yapım Tesisi, CFR-600 hızlı nötron reaktörü için ilk parti nükleer yakıtı Çin’e gönderdiğini bildirdi. Şirket, 2022 yılının sonuna kadar iki yakıt sevkiyatı daha yapmayı planlanıyor.

Çin’in Fujian eyaletinde bulunan Xiapu Nükleer Güç Santrali (NGS), ilk CFR-600 güç ünitesinin devreye girmesiyle birlikte, Rusya’da bulunan Beloyarsk NGS’den sonra yüksek kapasiteli hızlı reaktöre sahip nükleer santrali olacak.

İlk CFR-600 güç ünitesinin devreye girmesinin ardından Çin’in Fujian eyaletindeki Xiapu Nükleer Güç Santrali (NGS), Rusya dışında yüksek kapasiteli hızlı reaktöre sahip ilk nükleer santral olacak.

CFR-600 için yakıt üretimi projesinin, benzersiz bir proje olduğunu savunan TVEL Yakıt Şirketi Ticaret ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Oleg Grigoriyev, “Rosatom’un nükleer yakıt bölümü, reaktör çekirdeğinin ilk yüklemesi için ilk parti yakıt demetlerini göndererek taahhütlerini tamamen yerine getirmiştir” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler