1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rosatom Rusya’da toplam 180 MW’lık iki RES kuruyor

Rosatom Rusya’da toplam 180 MW’lık iki RES kuruyor

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Rusya’da toplam 180 MW’lık iki Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kurulum çalışmalarına başladı. 

Rosatom Rusya’da toplam 180 MW’lık iki RES kuruyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom, Rusya’da toplam 180 MW’lık iki Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) kurulum çalışmalarına başladı. 

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS'yi inşa eden Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’a bağlı NovaWind A.Ş, Rusya’nın en büyük rüzgar enerjisi santrali Adygea’nın ardından, ülkede iki santral daha inşa etmek için çalışmalarına hız verdi. Şirket, NovaWind, Stavropol Krai bölgesindeki 60 MW kapasiteli Karmalinovskaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ile, Rostov bölgesindeki 120 MW kapasiteli Marchenkovskaya RES’nin inşaatına başladı.

YILDA 147 GWh ENERJİ ÜRETECEK

Her biri 2,5 MW kapasiteli 24 rüzgar türbininden oluşacak olan Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali, yılda 147 Gigawatt saat (GWh) enerji üretecek. NovaWind, Karmalinovskaya Rüzgar Enerjisi Santrali’nin inşası için 8 milyar Ruble'den fazla yatırım yapmayı planlıyor.

16 MİLYAR RUBLE’NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILACAK

İnşasına başlanan bir diğer rüzgar enerjisi santrali Marchenkovskaya ise yılda 402 GWh enerji üretecek. Marchenkovskaya RES sahasında, her biri 2,5 MW kapasiteli 48 rüzgar türbini yer alacak. Santralin toplam yatırım hacminin 16 milyar Ruble'nin üzerinde olması bekleniyor.

NovaWind A.Ş yönetimi altında faaliyet gösteren işletmeler, 2023 yılına kadar toplamda 1 GW kapasiteli rüzgâr santralleri inşa edecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler