1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rosneft Alman hükümetine dava açtı

Rosneft Alman hükümetine dava açtı

Rus petrol şirketi Rosneft, Almanya Ekonomi ve İklim Bakanlığı'na dava açtığını duyurdu.

Rosneft Alman hükümetine dava açtı

Enerji Günlüğü - Rus petrol şirketi Rosneft, Alman hükümetinin ülkedeki Rosneft iştiraklerine el koyması hususunu mahkemeye taşıdı.

Rusya'nın petrol ve doğal gaz şirketi Rosneft, Alman hükümetinin ülkedeki Rosneft iştiraklerine el koyması hususunu mahkemeye taşıdığını bildirdi.

Almanya, Rosneft’in ülkedeki üç petrol rafinerisi dahil tüm varlıklarını işleten iştiraki Rosneft Germany’ye kayyum atama kararı almıştı. Rosneft, iştiraki olan şirketin petrol teslimat taahhütlerini her zaman yerine getirmesi sebebiyle bu kararın haksız olduğunu savundu. Bu sebeple şirket, Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı'na karşı Leipzig'deki Federal İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

Alman hükümeti, ülkedeki enerji krizini gerekçe göstererek Rosneft'in ülkedeki iştiraki Rosneft Germany’ye 16 Eylül tarihinde kayyum atamıştı. Berlin için önemli bir dizel ve benzin yakıtı sağlayıcı olan PCK Schwedt rafinerisinin kontrolü de Bundesnetzagentur'a verilmişti. Bundesnetzagentur ise Rosneft Germany'nin Almanya'da bulunan 2 rafinerisinin hisselerini devralmıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler