1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rum yönetimi Afrodit sahasında sözleşme yenileyecek

Rum yönetimi Afrodit sahasında sözleşme yenileyecek

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, karasularında bulunan Afrodit doğalgaz sahasını işleten Konsorsiyum ile yaptığı anlaşmayı yeniden...

Rum yönetimi Afrodit sahasında sözleşme yenileyecek

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, karasularında bulunan Afrodit doğalgaz sahasını işleten Konsorsiyum ile yaptığı anlaşmayı yeniden müzakere edecek.

Kıbrıs Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotriypis, Kıbrıs’ın güney açıklarındaki Afrodit doğalgaz sahasında doğalgaz çıkaran ve merkezi Teksas’ta bulunan Amerikan şirketi Noble Energy, İsrailli Delek şirketi ve Hollanda’nın Royal Dutch Shell şirketinden oluşan konsorsiyumun isteği üzerine daha önce yaptıkları sözleşmenin şartlarını yeniden müzakere edeceklerini açıkladı.

Bakan bu kararın alınmasının nedenini, dünya çapında düşen petrol fiyatlarının Afrodit sahasından çıkarılan doğalgazın, Mısır’da Shell’in işlettiği rafineriye satılması için makul bir anlaşma yapılmasını mümkün kılmaması olarak açıkladı. Şirketlerin talebine bir çözüm bulunması ve yatağın geliştirilmesine başlanması durumunda, ortaya ekonomik açıdan birçok fayda çıkacağını ifade eden Lakkotripis, istihdam alanları meydana getirileceğini de kaydetti.

Lakkotripis, enerji konularıyla ilgili sözleşmelerin şartlarının yeniden müzakere edilmesinin alışılmış bir uygulama olduğunu, çünkü bu tarz projelerin yeniden değerlendirilmesinin, petrol fiyatlarından etkilenen çeşitli senaryolar temelinde gerçekleştirilmekte olduğunu belirtti.

Güney Kıbrıs'ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde yer alan 12'nci parselde bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler