1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rum Yönetimi’nden Total-Eni ortaklığına onay

Rum Yönetimi’nden Total-Eni ortaklığına onay

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Total ve Eni ortaklığına Kıbrıs sularındaki 7. Parselde petrol ve doğalgaz aramaları için lisans verdi.

Rum Yönetimi’nden Total-Eni ortaklığına onay

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Total ve Eni ortaklığına Kıbrıs sularındaki 7. Parselde petrol ve doğalgaz aramaları için lisans verdi.

AB üyesi Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti, Fransız enerji şirketi Total ve İtalyan enerji şirketi Eni’nin oluşturduğu konsorsiyuma, Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki 7'nci parselde sondaj çalışmaları yapması için izin verildiğini açıkladı.

Kıbrıs Cumhuriyeti Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Bakanlar Kurulu’nda her iki şirkete yüzde 50’şer hisse verme kararının onaylandığını açıkladı. 

Lakkotrypis Bakanlar Kurulu’nun ayrıca Blok 2,3,9,8 ve 11’inci bloklar için 12 aylık uzatma verildiğini de duyurdu. Bakan Total’in Eni’den 2 ve 9’ncu bloklar için %20 hisse, Blok 3’ten %30 hisse ve Blok 8’den %40 hisse alacağını kaydetti. Lakkotrypis, dokuz araştırma ve değerlendirme kuyusunda 2019’un sonuna veya 2020’nin başına kadar gelecek 24 ay içerisinde çalışma yapılmasının beklendiğini ifade etti.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler