1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rumlar, 2. tur petrol ve gaz arama görüşmelerine başladı

Rumlar, 2. tur petrol ve gaz arama görüşmelerine başladı

Enerji Günlüğü - Politis Gazetesi, Rum kesiminin, Ada'nın güneyindeki doğalgaz ve petrol aramalarına ilişkin ikinci tur görüşmelere başladığını...

Rumlar, 2. tur petrol ve gaz arama görüşmelerine başladı

Enerji Günlüğü - Politis Gazetesi, Rum kesiminin, Ada'nın güneyindeki doğalgaz ve petrol aramalarına ilişkin ikinci tur görüşmelere başladığını yazdı.
Gazetenin “ENİ şirketi ile 2.ve 3. parsel için hızla, Total ile yarından itibaren 11. parsel için özlü temas” başlıklı haberine göre Rum Ticaret, Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis ile Danışma Grubu, İtalya Kore ortaklığı olan “ENI-Kogas” şirketiyle, 4 parsel (2.ve 3.parseller) için görüşmelere başladı. Müzakerelerin ileriki günlerde de devam edeceği belirtildi. Gazete, ENİ ile olan müzakerelerin iyi başladığını ancak gidişata ilişkin resmi bilgilendirmenin bulunmadığını belirtti. 11. parseli talep eden Total Şirketi ile yapılacak özlü müzakerelerin ise yarın başlayacağını yazan gazete, ENİ-Kogas ile yürütülen müzakere süreciyle Total ile anlaşmaya varılan müzakere sürecinin farklı olduğunu yazdı.

Önceki ve Sonraki Haberler