1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazı için Çin ile bir anlaşma daha

Rus gazı için Çin ile bir anlaşma daha

Gazprom ve CNPC, Uzak Doğu rotasıyla doğal gaz tedariki için teknik anlaşma imzaladılar. 

Rus gazı için Çin ile bir anlaşma daha

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazının Çin’e gönderilmesi için iki ülke kamu enerji şirketleri teknik bir anlaşma imzaladılar. 

Rusya, Avrupa’ya alternatif olarak yüzünü döndüğü Asya’ya doğal gaz ihracatını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Çinli China National Petroleum Corporation (CNPC) şirketi ile Uzak Doğu rotasıyla doğal gaz tedariki için teknik anlaşma imzaladıklarını açıkladı. Anlaşma, Gazprom başkan yardımcısı Vitaly Markelov ve CNPC başkan yardımcısı Huang Yongzhang tarafından St Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda imzalandı.

Gazprom yaptığı açıklamada, anlaşmanın gaz boru hattının sınır ötesi bölümünün kilit teknik parametrelerini içerdiğini kaydetti. Bunun yanı sıra boru hattının Çin-Rusya sınırındaki Ussuri Nehri’ni nasıl geçeceğinin de belirlendiği ifade edildi. Anlaşmanın ayrıca tedarik edilmesi amaçlanan gazın fiziksel ve kimyasal parametrelerini netleştirdiğini de belirtti.

NOVAK’TAN ÇİN'E GAZ SATIŞI AÇIKLAMASI

Öte yandan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, Sibirya’nın Gücü 2 Boru Hattı üzerinden Çin’e doğal gaz satışı görüşmelerini hızlandıracaklarını açıkladı.

İlgili Haberler