1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Rusya, AB sınırda karbon vergisi maliyetinden endişeli

Rusya, AB sınırda karbon vergisi maliyetinden endişeli

Avrupa Birliği'nin karbon sınır vergisi uygulama planının 7,6 milyar dolar tutarında Rus malını etkileyeceği kaydedildi. 

Rusya, AB sınırda karbon vergisi maliyetinden endişeli

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği'nin karbon sınır vergisi uygulama planının 7,6 milyar dolar tutarında Rus malını etkileyeceği kaydedildi. 

Rus devlet petrol şirketi Rosneft CEO’su Igor Sechin, Avrupa Birliği'nin karbon sınır vergisi uygulama planının Rus ekonomisine yaptırımlardan daha çok zarar vereceği uyarısında bulundu. Kommersant gazetesinin haberine göre Sechin, Kremlin'e yaptığı sunumda, AB'nin 2026'dan itibaren uygulamayı planladığı karbon tarifesinin 7,6 milyar dolar tutarında Rus malını etkileyeceğini vurguladı. Sechin'in karbon vergisinin AB yaptırımlarından daha çok zarar vereceğine yönelik yorumunu Devlet Başkanı Putin'e 30 Haziran'da gönderdiği mektupta yaptığı da kaydedildi. 

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (Carbon Border Adjustment Mechanism– CBAM), iklim hedefleri çerçevesinde genellikle daha düşük maliyetle üretilen yüksek emisyonlu ürünlerin ithalatında ekstra bir vergi öngörüyor. Böylece görece daha düşük emisyonlu ancak yüksek maliyetle üretilebilen alternatif ürünlere rekabet edebilme fırsatı sağlanıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler