1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ABD’ye uranyum ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Rusya ABD’ye uranyum ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Başbakan yardımcısı Aleksander Novak, Rus enerji sektörüne yönelik yaptırımları nedeniyle ABD'ye uranyum tedarikinin yasaklanması konusunun da gündemlerinde olduğunu bildirdi.

Rusya ABD’ye uranyum ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Rusya, ABD’ye uranyum ihracatını yasaklamayı gündemine aldı. ABD’nin nükleer santralleri için ithal ettiği uranyumun %16’sını Rusya karşılıyor.

ABD’nin Ukrayna işgali nedeniyle Rusya’dan petrol ve sıvılaştırılmış doğalgazın ithalatı yasağına, Rusya misilleme yapmaya hazırlanıyor. 90 nükleer reaktörle dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla nükleer reaktöre sahip olan ve uranyum ithalatına bağımlı durumda olan ABD’ye uranyum tedarikinin yasaklanması gündemde. Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, ABD'ye uranyum tedarikinin yasaklanması konusunun gündemlerinde olduğunu bildirdi.

Öte yandan geçen hafta ABD’de Cumhuriyetçi senatörler, ABD’nin Rus uranyumu ithal etmesini yasaklayan bir yasa tasarısı sundu.

Enerji Enformasyon Dairesi’ne (EIA) göre 2020’de Rusya’dan alınan uranyum, ABD’nin ithal ettiği uranyumun yüzde 16’sını, Kanada ve Kazakistan’dan ithal edilenlerse yüzde 22’şerini oluşturuyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler