1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Avrupa'ya doğal gaz arzını artırıyor

Rusya, Avrupa'ya doğal gaz arzını artırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzını arttırmakta olduğunu ve Avrupa'ya gaz satışının bu yıl yeni bir rekor kırabileceğini açıkladı.

Rusya, Avrupa'ya doğal gaz arzını artırıyor

Enerji Günlüğü - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Avrupa'ya gaz arzını arttırmakta olduğunu ve Avrupa'ya gaz satışının bu yıl yeni bir rekor kırabileceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'da enerji fiyatlarının yükselmesine neden olarak, kriz sonrasında hızlı toparlanan Avrupa ekonomisinin enerji talebinin büyümesini gösterdi. Putin, Rusya'nın Ukrayna üzerinden de dahil olmak üzere Avrupa'ya gaz arzını arttırmakta olduğunu ifade ederek, Rusya'nın Avrupa'ya gaz satışının bu yıl yeni bir rekor kırabileceğini kaydetti.

"UKRAYNA ÜZERİNDEN SEVKİYAT ANLAŞMA MİKTARINI AŞTI"

Putin, Ukrayna üzerinden Avrupa'ya gaz sevkiyatının Gazprom'un Kiev ile yaptığı anlaşmadaki miktarı aştığını da vurguladı. Ukrayna ile kontrattaki miktarı aşmanın bu rotayı karsız hale getirdiğini de belirten Putin, yeni rotaların karbon salımlarını azaltacağını da ifade etti. 

"SPOT PİYASAYI TERCİH ETMEK BİR HATAYDI"

Avrupa enerji piyasasında bir dengesizlik yaşandığını, rüzgar enerjisi üretiminin azalmasının da enerji fiyatlarını yükselttiğini belirten Putin, "Avrupalı ortaklarımız gaz ticaretinde spot piyasayı tercih ederek hata yaptılar" diye konuştu.  

Global petrol ve gaz talebinin uzun vadede artmaya devam edeceğini öngören Putin, Asya'nın kömür talebinin gelecek 5 yılda artacağını ve sonrasında istikrar kazanacağını da ifade etti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler