1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya benzin ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Rusya benzin ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Rusya, yaz aylarında yaşanabilecek akaryakıt sıkıntısını önlemek için benzin ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor.

Rusya benzin ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - Rusya, yaz aylarında yaşanabilecek akaryakıt sıkıntısını önlemek için benzin ihracatını yasaklamayı değerlendiriyor.

Rusya’nın enerji sektöründen sorumlu Başbakan Yardımcısı Aleksander Novak, enerji sektörü uzmanları ve piyasa katılımcıları ile yaptığı toplantıda, yurt içi akaryakıt pazarında istikrarı sağlama tedbirleri çerçevesinde benzin ihracatının yasaklanması ve fiyatların dondurulması konusunu yeniden gözden geçirme talimatı verdi.

Üzerinde çalışılacak önlemler arasında benzin ihracatının yasaklanması ve iç piyasada akaryakıt toptan ve perakende fiyatlarının seviyesinin korunması yer alıyor.

Novak, Mayıs ortasında yaptığı açıklamada da akaryakıt ihracat yasağına ihtiyaç olduğunu kaydetmişti. Mayıs ayı sonunda da Rusya Akaryakıt Birliği (RTS), hükümetin benzin piyasasını istikrara kavuşturmak için aldığı tedbirlerin yeterli olmadığı ve bu konuda yaz aylarında yakıt sıkıntısı yaşama riski olduğu uyarısında bulunmuştu. Birlik, üretim hacminde artış ve Ekim ayına kadar benzin ihracatının durdurulması benzeri öneriler sunmuştu. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler