1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Hollanda’ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

Rusya Hollanda’ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, ruble ile ödeme yapmayan Hollandalı gaz ticaret şirketi GasTerra' ya doğal gaz arzını tamamen durdurdu.

Rusya Hollanda’ya doğal gaz sevkiyatını durdurdu

Enerji Günlüğü - Gazprom, ruble ile ödeme yapmayı reddeden Hollandalı Hollandalı gaz ticaret şirketi GasTerra'ya doğal gaz tedarikini kesti.

Rus enerji şirketi Gazprom, Hollandalı gaz ticaret şirketi GasTerra'ya doğal gaz arzını, Nisan ayı gaz teslimatları için ödeme yapmamasının ardından tamamen durdurdu. Gazprom, GasTerra'nın ödemeleri ruble olarak yapması gerektiğini belirtti.  

DANİMARKA’YA DA GAZIN KESİLME RİSKİ VAR

Öte yandan Rusya'nın talep ettiği şekilde doğal gaz ödemesini ruble olarak yapmayı reddetmeye devam eden Danimarka merkezli enerji şirketi Orsted, Gazprom Export'un Danimarka'ya gaz sevkiyatını durdurması riski bulunduğunu bildirdi.  

Orsted yaptığı açıklamada, "Gazprom Export ruble ile ödeme talep etmeye devam ediyor. Sözleşmemiz böyle bir ödeme yapma konusunda yükümlülük getirmiyor ve Gazprom Export'u ruble ödeme yapmayacağımız konusunda tekrar tekrar bilgilendirdik. Gazprom Export'un Orsted'e gaz sağlamayı durdurması riski var. Ancak bu sözleşmenin ihlali olur" dedi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler