1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Kuzey Akım 2’nin yıl sonunda faaliyete geçmesini bekliyor

Rusya Kuzey Akım 2’nin yıl sonunda faaliyete geçmesini bekliyor

Rusya, Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa'ya ulaştıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın yıl sonuna kadar faaliyete geçmesini bekliyor.

Rusya Kuzey Akım 2’nin yıl sonunda faaliyete geçmesini bekliyor

Enerji Günlüğü - Rusya, Rus gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya ve Avrupa'ya ulaştıracak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı'nın yıl sonuna kadar faaliyete geçmesini bekliyor.

Rusya Dış Ekonomik İşbirliği Departmanı Müdürü Dmitry Birichevskaya, Moskova'nın Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’nın yıl sonuna kadar faaliyete geçeceğinden umutlu olduğunu söyledi. 

Tamamlanmak üzere olan Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı, yılda 55 milyar metreküpe varan miktarda Rus gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıma kapasitesine sahip.

1200 kilometre uzunluğundaki hattan yılda 55 milyar metreküp doğal gaz taşınması hedefleniyor. Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Projenin maliyetinin yarısını Rus kamu enerji şirketi Gazprom, diğer yarısını ise Alman şirketleri Wintershall ve Uniper'in yanı sıra Fransız Engie, Avusturyalı OMV ve İngiltere-Hollanda ortaklığındaki Royal Dutch Shell üstleniyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler