1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya ve Venezüella`dan petrolde somut adım yok

Rusya ve Venezüella`dan petrolde somut adım yok

Enerji Günlüğü -Rusya ve Venezüella petrol fiyatlarının yükselmesini sağlamak için koordineli olarak çaba gösterecek ama doğrudan bir müdahalede bulunmayacak.Rusya...

Rusya ve Venezüella`dan petrolde somut adım yok

Enerji Günlüğü -Rusya ve Venezüella petrol fiyatlarının yükselmesini sağlamak için koordineli olarak çaba gösterecek ama doğrudan bir müdahalede bulunmayacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ziyareti sırasında Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi. Liderler, petrol piyasalarındaki durumu ve ikili ilişkileri masaya yatırdı.

OPEC üyesi Venezüella'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Rusya ile bazı inisiyatifler konusunda anlaştıklarını belirtse de bunların neler olduğu konusuna bir açıklık getirmedi.

Kremlin Sözcüsü ise, fiyatlardaki düşüşün iki ülkenin çıkarına olmadığını vurgulayarak, liderlerin, petrol fiyatlarının yükselmesini sağlamak için koordineli olarak çaba göstermek gerektiği konusunda hemfikir oldukları açıklamasını yaptı. Ancak Putin'in bir çok farklı etkene bağlı olarak oluşan fiyatlar konusunda doğrudan bir müdahaleden taraf olmadığını da vurguladı.

PUTİN'DEN DRAMATİK BİR DURUM YOK AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarında düşüşte dramatik bir durum olmadığını ve fiyatlarda dalgalanmanın beklenen bir durum olduğunu söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, global petrol fiyatlarının desteklenmesi için alınacak tedbirler üzerinde bir uzlaşma sağlayamadıklarını, ancak görüş alış verişine devam edeceklerini ifade etti.

Rusya, pazar konumunu korumak için petrol üretimini kısmaya yanaşmıyor. Hatta Rusya üretimini bu yıl günde 10.7 milyon varile çıkartarak yeni bir rekora imza attı.

Önceki ve Sonraki Haberler