1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Rusya’da elektriğini üreten vergi vermeyecek

Rusya’da elektriğini üreten vergi vermeyecek

Enerji Günlüğü - Rusya’da elektriğini kendi üretenlere beş yıl boyunca vergi muafiyeti sağlanacak. Ayrıca üreticiler elektrik fazlasını şebekeye...

Rusya’da elektriğini üreten vergi vermeyecek

Enerji Günlüğü - Rusya’da elektriğini kendi üretenlere beş yıl boyunca vergi muafiyeti sağlanacak. Ayrıca üreticiler elektrik fazlasını şebekeye de satabilecekler.

Rusya Enerji Bakanlığı, 150 bin rubleye kadar olan satış gelirine beş yıl boyunca vergi muafiyeti getirme seçeneğini de kapsayan yeni bir yasa tasarısı hazırladı. Tasarıda ürettiği elektriği satmak isteyen vatandaşlar için kapasite üst sınırı 15 kW olarak belirlendi.

Uzmanlara göre Rusya’da güneş panelleri yardımıyla evlerde üretilecek elektriğin toplamda 80 GW kapasiteye ulaşma potansiyeli var. 15 kW elektrik üretmek için toplam maliyetin 500 bin ruble olacağı ve bunun da 5 yılda kendini amorti edebileceği kaydediliyor.

Tasarının özellikle Kuzey Kafkasya, Altay, Sibirya, Baykal ötesi ve Uzak Doğu gibi güneşli bölgelerde sevkiyatı maliyetli olan dizel yakıtlara bir alternatif teşkil edebileceği düşünülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler