1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan LNG-boru hattı rekabetine yakın inceleme

Rusya’dan LNG-boru hattı rekabetine yakın inceleme

Enerji Günlüğü - Rusya, 2018'de LNG ihracatının boru hattı tedariği üzerindeki etkisini analiz edecek ve böylece olumsuz rekabet koşullarının önüne...

Rusya’dan LNG-boru hattı rekabetine yakın inceleme

Enerji Günlüğü - Rusya, 2018'de LNG ihracatının boru hattı tedariği üzerindeki etkisini analiz edecek ve böylece olumsuz rekabet koşullarının önüne geçecek.

Rusya Enerji Bakanı Birinci Yardımcısı Aleksei Texler, bu yıl Enerji Bakanlığı'nın Rus sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ihracatının boru hattı tedariğine etkisini analiz edeceğini açıkladı. 

Rus Bakan Yardımcısı, bunun bakanlığa, LNG ve boru hattı doğal gaz ihracatı arasında rekabetten kaçınmak için bir taslak öneri sağlayabileceğini belirtti. Texler "Tabii ki, tedarik yapısını analiz edeceğiz. Yamal tesisinden ilk LNG hattı başlamasından beri biz yıl boyunca durumu analiz edfeceğiz ve önerilerle ilgili taslak bu analiz doğrultusunda olacak" dedi. 

Enerji Bakanı Alexander Novak'a göre, Rusya küresel LNG pazarındaki payını 2035 yılına kadar şu anki yüzde 4-5’ten yüzde 15-20'ye kadar çıkarabilir.

Şu anda Rusya'da iki LNG tesisi faaliyet gösteriyor. Sakhalin Enerji’nin işletmecisi olduğu Sakhalin-2 LNG üretim projesi ve Novatek’in işlettiği Yamal LNG tesisi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler