1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz borcu uyarısı

Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz borcu uyarısı

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Moldova’nın eski gaz borçlarını ödemezse 20 Ekim’de gazının kapatılabileceği uyarısında bulundu. 

Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz borcu uyarısı

Enerji Günlüğü - Rus kamu doğal gaz devi Gazprom, Moldova'ya doğal gaz borcunu ödemesi için 20 Ekim'e kadar süre verdi.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom, Moldova’ya doğal gaz borçları için uyarıda bulunarak süre verdi. Yaptığı açıklamada Moldova’nın bu yıl sevk edilen gaz için ödeme yükümlülüklerini düzenli olarak ihlal ettiğine dikkat çeken Gazprom, 20 Ekim'e kadar ödeme yükümlülüğünün ihlali durumunda gaz tedarikini tamamen kesme ve sözleşmeyi feshetme hakkı da dahil olmak üzere tüm haklarını saklı tuttuğunu belirtti. Gelecekte de, Moldova'nın sözleşme şartlarında değişiklik içeren herhangi bir talebinin, yalnızca sözleşmeye eklemeler şeklinde resmileştirileceğini kaydetti. 

“Ukrayna'nın davranışı nedeniyle şirketin Moldova'ya sevkiyatı düştü” ifadesini kullanan Gazprom, bu ay Moldova'ya günlük 5,7 milyon metreküp doğalgazın teslim edileceğini kaydetti.

Moldova'da 2022 Ocak ayında yetersiz doğalgaz arzı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Moldova kamu doğal gaz şirketi Moldovagaz, artan enerji faturaları nedeniyle Gazprom ile ara sıra görüşmeler yürütüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler