1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya’nın 38. nükleer ünitesi ticari faaliyetlerine başladı

Rusya’nın 38. nükleer ünitesi ticari faaliyetlerine başladı

Rusya’nın 38. nükleer ünitesi olan Leningrad Nükleer Santrali’nin VVER-1200 6. Ünitesi ticari elektrik üretimine başladı.

Rusya’nın 38. nükleer ünitesi ticari faaliyetlerine başladı

Enerji Günlüğü - Rusya’nın 38. nükleer ünitesi olan Leningrad Nükleer Santrali’nin VVER-1200 6. Ünitesi ticari elektrik üretimine başladı.

Rusya'nın Batı’sında Sosnovy Bor'da bulunan Leningrad Nükleer Santrali’nin (NGS) II. Faz ikinci ünitesi 22 Mart 2021 tarihi itibariyle ticari elektrik üretimine başladı. Leningrad 6. Ünitesi olarak bilinen ünite, 45 yıldır elektrik ürettikten sonra geçen yıl üretimden çekilerek emekliye ayrılan Leningrad Nükleer Santrali’nin RBMK-1000 2. Ünite’sinin yerine kuruldu. 

VVER-1200 yeni nesil nükleer reaktörün kullanıldığı ünite Tesisteki ikinci ve Rusya’daki dördüncü ünite olma özelliği taşıyor. Ünitenin devreye girmesiyle Rusya’da faaliyette olan nükleer ünite sayısı da 38’e yükseldi.

KUZEYBATI RUSYA’DA ELEKTRİĞİN %30’UNU KARŞILIYOR

Leningrad nükleer enerji santrali, Saint Petersburg ve Leningrad bölgesinin elektrik talebinin% 55'inden fazlasını karşılıyor. Diğer bir ifadeyle santral Kuzeybatı Rusya'daki tüm elektriğin % 30'unu sağlıyor.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Alexei Likhachev, VVER-1200 projelerinin Belarus, Finlandiya, Macaristan ve Mısır'da da devam ettiğini belirterek, "Uluslararası ortaklarımızın proje geliştiriminden endüstriyel operasyona kadar inşaatın tüm aşamalarını görebilmesi çok önemli" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler