1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar esmeyecek diye PTF tavana çıktı

Rüzgar esmeyecek diye PTF tavana çıktı

Spot elektrik fiyatı, 16 Mart 2022 gününde, Mart ayı için belirlenen tavan fiyattan; megavat saat başına 1.745 liradan belirlendi. 

Rüzgar esmeyecek diye PTF tavana çıktı

Enerji Günlüğü - Spot elektrik fiyatı, 16 Mart 2022 gününde, Mart ayı için belirlenen tavan fiyattan; megavat saat başına 1.745 liradan belirlendi. 

Spot elektrik piyasasında piyasa takas fiyatı (PTF), 16 Mart 2022 günü için Mart ayının tavan fiyatından yani megavat saat başına 1.745 liradan belirlendi. 

16 MART GÜNÜ RES’LERİN PERFORMANSI DÜŞECEK
İklim şartlarındaki günlük değişimler, Türkiye’deki elektrik arzı ve elektrik talebiyle ilgili düzensiz dalgalanmalar yaratabiliyor. Rüzgar santrallerinin (RES) üretim performansına ilişkin 16 Mart günüyle ilgili beklentiler mevsim ortalamalarının çok altında olduğu için gün öncesi piyasada PTF tavan seviyesinde belirlendi. 

Mart ayı başından bu yana sadece belirli saat dilimlerinde tavana çıkan, diğer saat dilimlerindeyse tavan fiyata yakın ortalamalarla belirlenen PTF, 16 Mart günü için bütün saat dilimlerinde tavan seviyesinde, yani 1.745 TL/MWh olarak belirlendi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler