1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgarda Statoil ve E.ON ortaklığı

Rüzgarda Statoil ve E.ON ortaklığı

Enerji Günlüğü -  Statoil ve E.ON 1,2 milyar Euro büyüklüğündeki 285 MW'lık Arkona açık deniz (offshore) rüzgar santrali kuracaklar. Norveçli...

Rüzgarda Statoil ve E.ON  ortaklığı

Enerji Günlüğü -  Statoil ve E.ON 1,2 milyar Euro büyüklüğündeki 285 MW'lık Arkona açık deniz (offshore) rüzgar santrali kuracaklar. 

Norveçli petrol ve gaz üreticisi Statoil, Alman enerji şirketi E.ON ile ortaklaşa Almanya offshore rüzgar santrali piyasasına giriyor. Statoil tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, Baltık Denizi'ndeki 285 megawatt büşyüklüğündeki projede E.ON ile ortaklık payı yüzde 50-50 olacak.

Santralin yaklaşık 400 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor. Statoil CEO'su Eldar Sætre, E.ON ile ortaklaşa gerçekleştirecekleri bu projeden oldukça memnun olduklarını ve bu projenin petrol ve gaz portföylerini yenilenebilir enerji ve diğer düşük karbon çözümlü alanlara kaydırma stratejileri ile uyumlu olduğunu belirtti. 

TÜRBİNLER SİEMENS'TEN

Almanya'nın Rugen adasının 35 km kuzeydoğusunda Baltık denizinde yer alacak ve 2019'da faaliyete geçecek rüzgar santrali için türbinleri Siemens sağlayacak. Siemens bu proje için 60 adet 6 MW gücünde türbin tedarik edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler