1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S.Arabistan ve Umman’dan petrolde işbirliği sürsün çağrısı

S.Arabistan ve Umman’dan petrolde işbirliği sürsün çağrısı

Suudi Arabistan ve Umman, OPEC ve diğer müttefik üreticiler arasında petrol piyasasını istikrara kavuşturmak ve dengelemek için işbirliğinin devam etmesi çağrısında bulundu.

S.Arabistan ve Umman’dan petrolde işbirliği sürsün çağrısı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ve Umman, OPEC ve diğer müttefik üreticiler arasında petrol piyasasını istikrara kavuşturmak ve dengelemek için işbirliğinin devam etmesi çağrısında bulundu.

OPEC’in en büyük petrol üreticisi Suudi Arabistan ve OPEC üyesi olmayan küçük petrol üreticisi Umman ortak bir açıklama yaparak, OPEC ve diğer müttefik üreticiler arasında petrol piyasasını istikrara kavuşturmak ve dengelemek için işbirliğinin devam etmesi çağrısında bulundu. 

OPEC+, geçen hafta gerçekleştirdikleri görüşmelerde Birleşik Arap Emirlikleri ile Suudi Arabistan arasında çıkan bir anlaşmazlık sonrasında petrol üretim kısıntılarına ilişkin karar alamamıştı. 

SUUDİ ARABİSTAN’DAN FİYAT KIRICI HAMLE

Öte yandan Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Aramco’nun en az 5 Asyalı müşterisine Ağustos ayı için istedikleri kadar petrol alabileceklerini söylediği kaydediliyor. Bu da OPEC+ anlaşmazlığı sonrası petrol fiyatlarını düşürerek anlaşma yönünde bir baskı olarak değerlendiriliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler