1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ toplantısı yapılamadı

OPEC+ toplantısı yapılamadı

OPEC+ petrol ve enerji bakanları üretim anlaşmasının geleceği için bu haftaya ertelenen toplantıyı ön uzlaşma sağlanamaması nedeniyle gerçekleştiremedi. 

OPEC+ toplantısı yapılamadı

Enerji Günlüğü - OPEC+ petrol ve enerji bakanları üretim anlaşmasının geleceği için bu haftaya ertelenen toplantıyı ön uzlaşma sağlanamaması nedeniyle gerçekleştiremedi. 

OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo, OPEC+ Bakanlar Komitesi'nin dünkü toplantısının yapılan ön görüşmelerde bir uzlaşma zemini sağlanamaması nedeniyle iptal edildiğini ve yeni toplantı için bir tarih belirlenmediğini bildirdi. 

OPEC+ kaynaklarına göre BAE'nin OPEC+ üretim kısıntısı anlaşmasının Nisan 2022 sonrasına uzatılması önerilerini kabul etmeye yanaşmaması nedeniyle OPEC+ Bakanlar Komitesi dün bir araya gelemedi. OPEC+ Bakanlar Komitesi'nin toplanamaması Ağustos ayı için üretim miktarında bir değişiklik olmayacağı anlamına geliyor. Ancak OPEC+ kaynakları, Bakanlar Komitesi'nin önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceğini ve Ağustos ayı için yeni üretim miktarı belirleneceğini savunuyorlar. 

BAE'nin OPEC+ üretim anlaşmasının Nisan 2022 sonrasına uzatılmasına karşı çıkması nedeniyle perşembe ve cuma günü uzlaşamayan petrol ve enerji bakanları dün de uzlaşamadı. Toplantıda OPEC+'nın Ağustos-Aralık dönemi için üretim miktarına ve Nisan 2022 sonrasında OPEC+ anlaşmasının devam edip etmeyeceğine karar verilecekti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler