1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Petrol piyasaları OPEC+ kararını bekliyor

Petrol piyasaları OPEC+ kararını bekliyor

Kâr satışlarına rağmen çıkış trendini koruyarak 76,5 dolar/varil seviyesine gelen petrol fiyatları bugünkü OPEC+ toplantısının sonucunu bekliyor.

Petrol piyasaları OPEC+ kararını bekliyor

Enerji Günlüğü - Kâr satışlarına rağmen çıkış trendini koruyarak 76,5 dolar/varil seviyesine gelen petrol fiyatları bugünkü OPEC+ toplantısının sonucunu bekliyor.

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları yönü belirlemek için OPEC+'nın Ağustos-Aralık dönemi üretim miktarına ve Nisan 2022 sonrası için vereceği karara odaklanmış durumdalar. OPEC+'nın geçtiğimiz hafta bir karar alamamasının da etkisi ile yükselen petrol fiyatları, haftanın ilk gününde yükseliş seyrini koruyarak 76,5 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. Amerikan Batı Teksas petrolünün varil fiyatı da aynı şekilde yükseliş trendini koruyarak 75 doların üzerinde seyrediyor. 

Cuma günü ham petrol fiyatları, toplantıdan arz artırımı kararı çıkacağına yönelik beklentilerle varil başına 75 doları geçmişti.

OPEC+'dan piyasada arz eksikliğini gidermeyen, petrol stoklarını aşağı çekmeye devam edecek bir karar geldiği takdirde Brent petrolünde fiyatın 76,89 dolar/varili test etmesi bekleniyor. 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler