1. HABERLER

  2. PETROL

  3. S. Arabistan`ın petrol gelirleri düşüyor

S. Arabistan`ın petrol gelirleri düşüyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, son altı ayda düşen petrol fiyatlarından doğan bütçe açığını kapatmak için yatırım fonlarından 70 milyar Dolar...

S. Arabistan`ın petrol gelirleri düşüyor

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, son altı ayda düşen petrol fiyatlarından doğan bütçe açığını kapatmak için yatırım fonlarından 70 milyar Dolar çekti.

Petrol servetinin sağladığı mali güçle siyasi, toplumsal ve ekonomik dengelerini korumayı başaran Körfez ülkeleri, petrol fiyatlarının düşüşünden en fazla etkilenen bölgeler olarak dikkat çekmeye başladı. Bunun bir göstergesi de, Suudi Arabistan’ın son altı ayda bütçe açığını kapatmak için dünyanın en büyük fonlarındaki 70 milyar Dolarlık yatırımlarını geri çekmesi oldu.

Bunun petrol fiyatlarının mevcut seviyelerde seyretmesi halinde “rezervleri artırmak” yerine “rezervleri tüketmenin” Suudi Arabistan’ın yeni gerçekliği anlamına geldiği belirtiliyor.

Bütçesinin yüzde 87’si petrol ihracından elde edilen gelirlere bağlı olan Suudi Arabistan, 229 milyar dolar olan 2015 bütçesini karşılayabilmek için petrol fiyatlarının varil başına 89,2 dolar olmasına gerek duyuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler