1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı, elektrik dağıtımında satın almalara da hazır

Sabancı, elektrik dağıtımında satın almalara da hazır

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, EnerjiSa'nın özelleştirilecek AYEDAŞ ya da Toroslar EDAŞ'ı alamaması halinde,...

Sabancı, elektrik dağıtımında satın almalara da hazır

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, EnerjiSa'nın özelleştirilecek AYEDAŞ ya da Toroslar EDAŞ'ı alamaması halinde, satın almalara gidebileceğini söyledi.
Selahattin Hakman, DÜNYA Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, EnerjiSa olarak elektrik dağıtımında 6 milyon tüketiciye ulaşmayı hedeflediklerini hatırlattı. Bu hedefi özelleştirme ihalelerinden yapacakları alımlarla gerçekleştiremezlerse başka çözümler geliştireceklerini anlatan Hakman, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ özelleştirmelerine hazırlanmaya başladıklarını belirterek şunları söyledi:
"Tabii ihalelerin ötesinde başka şeyler de mümkün. Bizim illaki tercihimiz o yönde değil ama bir perakende ağını dağıtım bölgesinden bağımsız olarak da geliştirebilirsiniz. Hiçbir bölgeyi alamazsak gücümüzü o tarafa yönlendireceğiz. Bu daha zor bir iş ama yapılamayacak bir iş değil. Artı, ben şuna inanıyorum ki bu piyasada, önümüzdeki yıllarda, 3- 5 yılda bir konsolidasyon da olacak. Üretim tarafında bu yavaş yavaş başladı bile... Bu konsolidasyon olurken ben inanıyorum ki buralarda da önümüze yeni satın alma fırsatları gelecektir. Üretimde de dağıtımda da..."

Selahattin Hakman: Doğalgazda sübvansiyona son verilmeli... TIKLAYINIZ!

Önceki ve Sonraki Haberler