1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı enerjide güneşi seçti

Sabancı enerjide güneşi seçti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, enerjide yeni bir marka kimliği oluşturdu. Güneşten esinlenen yeni bir logosuyla medya karşısına geçen Enerjisa "Türkiye'nin...

Sabancı enerjide güneşi seçti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, enerjide yeni bir marka kimliği oluşturdu. Güneşten esinlenen yeni bir logosuyla medya karşısına geçen Enerjisa "Türkiye'nin enerjisi" sloganını benimsedi.

Sabancı Holding'in Alman E.ON ortaklığıyla faaliyet gösteren enerji şirketi Enerjisa, kendisine yeni bir marka kimliği belirledi. Yeni dönemde, enerji faaliyetlerinin her aşamasında müşteri odaklı bir anlayışla hareket edeceğini duyuran Enerjisa, güneşten esinlenen yeni logosu ile medyanın karşısına çıktı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, toplantıda yaptığı konuşmada Türk enerji sektörünün, özel sektörünün katkısıyla son yıllarda büyük bir dönüşümün yaşadığını ifade etti. Sabancı, Enerjisa ile liberalleşen elektrik piyasasında, müşteriyi işin merkezine alan yeni bir döneme girdiklerini belirtti. Benimsedikleri yeni yaklaşıma, dünyadaki yeni eğilimlerin yön verdiğini vurgulayan Güler Sabancı, şehirleşme ve bunun etkisiyle ortaya çıkan, elektrifikasyon ve dijitalleşmenin bunların başında geldiğinin altını çizdi.

TÜKETİCİ HER ŞEYİN MERKEZİNDE

Dünyada elektriğin öneminin artmasıyla yeni teknolojiler, uygulamalar ve iş modelleri üzerinde yoğunlaşmayı zorunlu kıldığını anlatan Sabancı "Enerjide tüketicinin rolü ve önemi artıyor, tüketiciyi 'işin merkezine alan' yeni yaklaşımlar ve uygulamalar yaygınlık kazanıyor" dedi.

10 YILDA 60 MİLYAR DOLAR

Sabancı, Türkiye'de elektrik sektörüne son 10 yılda yaklaşık 60 milyar dolar yatırım yapıldığını kaydetti. 11 milyar dolarlık kısmı Enerjisa tarafından gerçekleştirilen bu yatırımlarla, büyük bir dönüşüm yaşandığını ve yepyeni bir sektör doğduğunu aktaran Sabancı, "Bu sektöre yapılan yatırımlarda, enerji politikalarına, uygulamalarına ve bu sektörü yönetenlere olan güvenin çok büyük bir rolü olmuştur" diye konuştu.

LİBERALLEŞME HIZLANDIRILMALI

Güler Sabancı, gerek özelleştirmeler, gerekse yeni yatırımlar sayesinde gelişen ve dönüşen enerji sektöründe Türkiye'nin liberalleşme adımlarını hızlandırması, daha ileriye taşınması ve daha tüketici lehine bir piyasaya kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Güler Sabancı, bunu sağlamak üzere, enerji piyasalarındaki düzenlemelerin, piyasanın rekabetçiliğini, şeffaflığını ve öngörülebilirliğini artıracak şekilde güçlendirilmesini beklediklerini vurguladı.

ENERJİSA KURULU GÜÇTE 3.7 MW'YE KOŞUYOR

http://enerjigunlugu.net/enerjisa-elektrikte-37-gwye-kosuyor_16171.html

KAPASİTE FAZLASI FIRSAT SUNUYOR

Türkiye'nin beklenen liberalleşmeyi tamamlamak için çok önemli bir fırsat yakaladığını kaydeden Güler Sabancı şöyle dedi:

"Şu anda fazla kapasite var. Bu düzenlemeleri yapmak için çok önemli bir fırsat olduğunu görüyoruz. Dün başbakanın hazırladığı hükümet programında enerjiye özel önem vermesinden büyük memnuniyet duyduk. Enerji verimliliği, rekabetçi piyasanın oluşması, yerli ve yenilenebilir kaynaklara önem verilmesi, dolayısıyla vatandaşın sürekli kaliteli, güvenli ve asgari maliyette enerjiye kavuşması hedeflerini memnuniyetle karşılıyoruz. Bu programın detay uygulama planlarını ve özellikle ilk 100 gün kapsamında atılacak adımları bekliyoruz."

TÜRKİYE'NİN ENERJİSİ

Sabancı olarak insanların hayat kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini aktaran Güler Sabancı, "Bu perspektifimizde enerjinin çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz. Daha iyi bir enerji geleceği için çalışıyoruz. İşte bu yüzden Enerjisa'ya 'Türkiye'nin Enerjisi' diyoruz. Enerjisa, üretimden dağıtıma, ticaretten perakendeye tüm iş alanlarında yenilikçi uygulamalarıyla tüm paydaşlarına Türkiye'nin enerjisi olarak değer yaratmaya devam edecek. Türkiye'nin enerjisinin hiç eksilmemesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Mehmet KARA

...

Önceki ve Sonraki Haberler