1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Sabancı Grubu, ABD'de füzyon teknolojisi ve derin jeotermale yatırım yapıyor

Sabancı Grubu, ABD'de füzyon teknolojisi ve derin jeotermale yatırım yapıyor

Sabancı Holding, yurtdışında enerji yatırımlarında atağa kalktı. Bu kapsamda yeni bir şirket kuran holding, ABD’de bir güneş santrali projesi satın aldı, teknoloji geliştiren iki start-up’a yatırım yaptı. 

Sabancı Grubu, ABD'de füzyon teknolojisi ve derin jeotermale yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding, yeni ekonomi odaklı büyüme, küresel ayak izini pekiştirme ve geleceğin teknolojilerini geliştirme stratejileri doğrultusunda, yenilebilir enerji ve iklim teknolojileri alanlarında yatırım yapmak üzere tek ve kurucu ortağı olduğu Sabancı İklim Teknolojileri AŞ unvanlı yeni bir şirket kurduğunu duyurdu. 

START-UP'LARA YATIRIMDA ÖNCELİK HAKKI

Yeni kurulan şirket, yurt dışı yenilebilir enerji santral yatırımları ve başta ABD ve Avrupa merkezli olmak üzere çeşitli girişim sermayesi fonlarına ve start-up’lara stratejik yatırımlar yapacak. Sabancı İklim Teknolojileri AŞ, hedefleri doğrultusunda ABD’li fon yönetim şirketlerinden Safar Partners ile uzun vadeli stratejik ortaklık kurdu. Sabancı, bu ortaklıkla birlikte Safar Partners’ın çeşitli fonlarına ve bu sayede Safar Partners ağındaki start-up’lara doğrudan yatırım yapma hakkı elde etti. 

FÜZYON VE DERİN JEOTERMALE YATIRIM

Sabancı İklim Teknolojileri AŞ, ilk etapta füzyon teknolojisini hayata geçirme kabiliyeti yüksek bir girişim olan Commonwealth Fusion Systems ile derin jeotermal enerji teknolojileri geliştiren Quaise Energy gibi küresel enerji sorununa kalıcı ve temiz çözümler sağlamayı hedefleyen fon ve start-up'lara yatırımlar yaptı. 

TEKSAS'TA GÜNEŞ SANTRALİ ALINDI

Hedefleri doğrultusunda yatırımlarına hızlı başlayan Sabancı İklim Teknolojileri AŞ, ABD Delaware merkezli Sabancı Renewables Inc. adlı yeni bir şirket daha kurdu. Sabancı Renewables Inc. ilk faaliyet olarak İsviçre merkezli altyapı şirketi Advanced Power AG’ye ait Teksas’da 272 MW’lık güneş enerjisi santrali projesinin lisansını aldı. Santral yatırımı için Mühendislik, Satınalma ve İnşaat Sözleşmesi (EPC) imzalandı. İnşaatına yılbaşından önce başlanacak projenin 2024 yılı ortasında tamamlanması hedefleniyor. Houston’ın yaklaşık 70 km güneybatısında kurulacak santral, 1100 dönüm alana yayılıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler