1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı Holding, ilk yarıda 1 milyar 89 milyon lira kâr elde etti

Sabancı Holding, ilk yarıda 1 milyar 89 milyon lira kâr elde etti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding'in, 2013 ilk yarı konsolide net kârı 1 milyar 89 milyon lira oldu.Sabancı Holding’den yapılan açıklamaya göre, Holding’in...

Sabancı Holding, ilk yarıda 1 milyar 89 milyon lira kâr elde etti

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding'in, 2013 ilk yarı konsolide net kârı 1 milyar 89 milyon lira oldu.

Sabancı Holding’den yapılan açıklamaya göre, Holding’in konsolide gelirleri, 2013 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artışla 11 milyar 349 milyon lira olarak gerçekleşti. 

FAALİYET KARI YÜZDE 77 ARTTI

Aynı dönemde Sabancı Holding’in faaliyet karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 77 artışla 2 milyar 843 milyon lira, net karı ise yüzde 51 artış ile 1 milyar 89 milyon lira oldu. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 30 Haziran 2013 itibari ile 185 milyar 696 milyon liraya, toplam konsolide sermayesi ise 16 milyar 506 milyon liraya yükseldi.

TOROSLAR EDAŞ’IN ALIMI BU YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Zafer Kurtul, konuya ilişkin yaptığı açıklamada faaliyet gösterdikleri alanlarda Türkiye'nin büyümesine ve istihdamına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirtti.

Enerjisa'nın, Ayedaş Bölgesi'nin alımını tamamladığını ifade eden Kurtul, Toroslar Bölgesi’nin alımının da bu yıl içinde tamamlanacağını kaydetti.

AKBANK EN DÜŞÜK TAKİPTEKİ KREDİ ORANLARINDAN BİRİNE SAHİP

Akbank'ın yılın ilk altı ayında tüketici kredilerinin yaklaşık her segmentinde sektörün üzerinde büyüdüğünü ve pazar payı kazanmayı sürdürdüğünü ifade eden Kurtul, "Akbank, yüksek aktif kalitesiyle rakiplerinden farklılaşmakta ve risklerini başarıyla yönetmeye devam etmektedir. Akbank sektördeki en düşük takipteki kredi oranlarından birine sahip durumdadır" değerlendirmesinde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler