1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sabancı Holding`den hisse satış önlemi

Sabancı Holding`den hisse satış önlemi

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding'in hisselerinin 40 milyon lota kadar kısmı bağlı ortaklık Exsa Export tarafından satın alınacak.Sabancı Holding'den...

Sabancı Holding`den hisse satış önlemi

Enerji Günlüğü - Sabancı Holding'in hisselerinin 40 milyon lota kadar kısmı bağlı ortaklık Exsa Export tarafından satın alınacak.

Sabancı Holding'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding'in hisse fiyatının gerçek performansı yansıtmadığı gerekçesiyle 40 milyon lota kadar hisse bağlı ortaklık Exsa Export tarafından satın alınacak.

Açıklamaya göre, hisse geri alımı 12 lira ve altındaki fiyattan yapılabilecek ve geri alım programı Sabancı Holding tarafından yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar sürecek.

Sabancı Holding hisseleri saat 11:12'de yüzde 2.38 primle 8.60 liradan işlem görüyor. Geri alınacak hisse oranı Sabancı Holding'in sermayesinin yüzde 2'sine denk geliyor.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı:

"Bu doğrultuda, Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru sonucu Kurul, 29.12.2015 tarih ve 36/165 sayılı yazısıyla, Sabancı Holding tarafından yapılacak ilk Genel Kurul toplantısına kadar sürecek geri alımın SPK'nın Geri Alınan Paylar Tebliğinin (II-22.1) 5. maddesinin 6'ncı fıkrasına istinaden bağlı ortaklığı EXSA Export Sanayi Mamülleri Satış ve Araştırma A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesine onay vermiştir.

Buna göre EXSA A.Ş.'nin "pay alım programının" yürürlüğe girmiş olduğunu kamu oyunun bilgisine sunarız."

Önceki ve Sonraki Haberler