1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sanko Salihli’de jeotermalle konut ısıtması planlıyor 

Sanko Salihli’de jeotermalle konut ısıtması planlıyor 

Sanko Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesindeki jeotermal sahada mevcut 2 sondaj kuyusu ile sahada bulunan seranın ısıtılmasını ve Salihli Isı Merkezi’ne ısı takviyesi planlıyor. 

Sanko Salihli’de jeotermalle konut ısıtması planlıyor 

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesindeki jeotermal sahada mevcut 2 sondaj kuyusu ile sahada bulunan seranın ısıtılmasını ve Salihli Isı Merkezi’ne ısı takviyesi planlıyor. 

Sanko Enerji San. Ve Tic. A. Ş. tarafından, Manisa İli, Salihli İlçesi, Hasalan Mahallesi dahilinde yer alan 2020-İR-02 Nolu Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı sahada “Isı Merkezi (Isıl Gücü 4 MWt)” projesi planlanıyor. 

Proje ile daha önce 2 adet üretim, 1 adet de re-enjeksiyon sondaj kuyusu açılmış olan ruhsat sahası içerisinde Bostan Tarım tarafından işletilen sera bulunuyor. Üretim kuyularındaki jeotermal akışkan kullanılarak 4 MWt ısıl güç kapasitesi ile ruhsat sahası içerisinde bulunan seranın ısıtılması ve Salihli Belediyesi ile koordineli olarak konut ısıtmasında da kullanılmak üzere ısı merkezine takviye yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler