1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sanko, Manisa’da jeotermal çalışmalarını arttıracak

Sanko, Manisa’da jeotermal çalışmalarını arttıracak

Sanko Enerji, Manisa’nın Salihli ilçesinde gerçekleştireceği jeotermal enerji projeleri ile yılda yaklaşık 300 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kadar elektrik üretecek.

Sanko, Manisa’da jeotermal çalışmalarını arttıracak

Enerji Günlüğü - Sanko Enerji, Manisa’da jeotermal enerji santrali (JES) kapasite artışı ve 80 MW’lık yeni JES kurmayı planlıyor. Ayrıca 28 adet jeotermal sondaj kuyusu açmayı planlıyor.

Manisa İli, Salihli İlçesi, Yılmaz, Çavlu, Keli, Atatürk, Zafer, Beşeylül, Gaziler ve Kirveli Mahalleleri mevkiinde, 2021-İR-01 numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsatlı saha sınırları içerisinde, Sanko Enerji San. ve Tic. A.Ş. tarafından kurulması planlanan jeotermal enerji santralinde kapasite artışı planlanıyor. 

1 milyar 365 milyon TL değerindeki proje kapsamında, ÇED Gerekli Değildir kararı bulunan 10 MWe Jeotermal Enerji Santrali kapasitesinin 25 MWe’ye çıkarılması, 80 MWe kapasiteli yeni bir Jeotermal Enerji Santrali tesis edilmesi ve 28 adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu (üretim ve re-enjeksiyon kuyusu) planlanıyor. 

Bu sayede 10 MWe için santralde yapılacak kapasite artışı ile yıllık enerji üretimi yaklaşık 200 milyon kWh/yıl, yeni kurulacak olan 80 MWe santral ile yıllık enerji üretimi yaklaşık 640 milyon kWh/yıl olacak. Böylece santrallerde Hava Soğutmalı Binary ORC (Organik Rankine Çevrimi) Sistemi kullanılarak yıllık 840 milyon kWh/yıl enerji üretilecek. 

300 BİN KİŞİNİN YILLIK ELEKTRİK İHTİYACI KADAR ÜRETİM

Üretilecek elektrik enerjisinin, Salihli TM’ye 154 kV şeklinde bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme aktarılması planlanıyor. Üretilen bu elektrik ile yaklaşık 300 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Açılacak olan sondaj kuyuları ise Rotary (Döner) Sondaj Yöntemi ile yaklaşık 3500 m ± 500 m derinlikte olacak.

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler