1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Sanko Salihli’de bir JES daha kuracak

Sanko Salihli’de bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Salihli ilçesinde jeotermal yatırımları yapan Sanko Enerji, 19,5 MWe kapasiteli bir Jeotermal Santrali daha kurmayı planlıyor.SANKO...

Sanko Salihli’de bir JES daha kuracak

Enerji Günlüğü - Manisa’nın Salihli ilçesinde jeotermal yatırımları yapan Sanko Enerji, 19,5 MWe kapasiteli bir Jeotermal Santrali daha kurmayı planlıyor.

SANKO Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 50 milyon lira yatırımla Manisa ili, Salihli ilçesi, Hacıbektaşlı Mahallesi, 178 No’lu Jeotermal Kaynak ve Doğal Mineralli Su İşletme Ruhsat Sahası, L20-a-04-c-1 Pafta, 4219 Ada, 1 Parselde belirlenen 75.874 m2 büyüklüğündeki proje alanında 19,5 MWe kapasiteli Hacıbektaşlı Jeotermal Santrali kurmayı planlıyor.

Kurulması planlanan Jeotermal Santralinde 19,5 MWe kapasite ile yılda 365 gün, günde 24 saat üretimle yıllık yaklaşık 165 GWh elektrik üretimi gerçekleştirilmesi bekleniyor. Üretilecek elektriğin proje sahasına kurulacak Dağıtım Merkezi (DM) ile Salihli Trafo Merkezi arasında tesis edilecek olan 34,5 kV orta gerilim nakil hattıyla aktarılması planlanıyor.

Kurulması planlanan Jeotermal Enerji Santralinde faaliyet sırasında, üretim için 178 nolu ruhsat sahasında açılmış ve açılacak kuyulardan 660 ton/saat akışkan çekilmesi planlanıyor. Rezervuarın sürdürülebilirliğinin sağlanması için, kullanılan jeotermal akışkanın tamamı rezervuara reenjekte edilecek. Geleneksel jeotermal santrallerden farklı olarak hava soğutmalı sistem kullanılması planlanan tesisin üretim ünitelerinde su kullanımı olmayacak. 

SANKO ENERJİ MANİSA’DA 50 MW’LIK JES KURACAK 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler