1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Şarj Ağı İşletmeci Lisansı başvuruları başlıyor

Şarj Ağı İşletmeci Lisansı başvuruları başlıyor

Şarj Ağı İşletmeci Lisansı almak isteyen tüzel kişilerin lisans başvuruları 18 Nisan itibarıyla EPDK elektronik başvuru sistemi üzerinden alınacak.

Şarj Ağı İşletmeci Lisansı başvuruları başlıyor

Enerji Günlüğü - Elektrikli araçlar için şarj ağı ve şarj ağına bağlı şarj istasyonları işletmek isteyenler 18 Nisan’dan itibaren işletme lisansı için başvuru yapabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Şarj Ağı İşletmeci Lisansı almak isteyen tüzel kişilerin lisans başvuruları 18 Nisan itibarıyla EPDK elektronik başvuru sistemi üzerinden alınacağını açıkladı. 

EPDK'nın konu ile ilgili açıklamasında, elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj hizmeti piyasasında faaliyet yürütmek isteyen ilgililerin bu ay yürürlüğe giren ilgili Yönetmelik ve Usul ve Esasları kapsamlı bir şekilde incelemesi ve söz konusu mevzuat kapsamında oluşacak tüm hak ve yükümlülüklere yönelik olarak bilgi edinmesinin yeni kurulacak piyasa yapısının sağlıklı bir şekilde oluşturulabilmesi açısından önemli olduğunu belirtti. 

BAŞVURULAR SADECE ELEKTRONİK ORTAMDA ALINACAK

Şarj ağı işletmeci lisans başvurularının sadece elektronik ortamda alınacağının, elden veya posta yoluyla yapılan lisans başvurularının dikkate alınmayacağının vurgulandığı açıklamada, “Bu doğrultuda lisans başvurusunda bulunacak tüzel kişilerin başvuru yapmaya yetkili kıldıkları kişi veya kişilere ait yetki belgelerinin aslının ya da noter onaylı bir nüshasının ekte yer alan dilekçe formatına uygun olarak, elektronik ortamda hazırlanmış bir yazının eki olarak elden veya posta yoluyla Kurumumuza sunulması gerekmektedir. Söz konusu yetki belgeleri incelenerek, şarj ağı işletmeci lisansı kapsamındaki başvuruların yapılabilmesi için ilgili tüzel kişiler tarafından yetkilendirilen kişilerin elektronik ortamda gerekli tanımlamaları Kurumumuz tarafından yapılacaktır. Yetki belgelerinin usulüne ve gerçeğe uygun bir şekilde Kuruma sunulmasından ilgili tüzel kişiler sorumlu olacaktır” denildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler