1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sayaç bedelinde emsal karar onandı

Sayaç bedelinde emsal karar onandı

Enerji Günlüğü - İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, Kadıköy Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin AYEDAŞ’ınsayaç bedelinin tüketiciye iadesi yönünde...

Sayaç bedelinde emsal karar onandı

Enerji Günlüğü - İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, Kadıköy Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin AYEDAŞ’ınsayaç bedelinin tüketiciye iadesi yönünde verdiği kararını onadı.

Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği (TÜBİDER) Başkanı Fuat Engin, İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi’nin, Kadıköy Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin AYEDAŞ’ın sayaç bedelinin tüketiciye iadesi yönünde verdiği kararını onadığını bildirdi.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun, “sayaç bedeli tüketiciden alınamaz” düzenlemesini 1 Ocak’tan itibaren hayata geçirdiğini hatırlatarak, Kadıköy’de AYEDAŞ’ın 33,75 lira tutarında kestiği sayaç değiştirme bedeline karşı, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurduklarını belirtti.

Kadıköy Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin 33,75 lira alınan sayaç değişim bedelinin iadesine karar verdiğini belirten Engin, AYEDAŞ’ın ise kararı İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi’ne taşıdığını kaydetti.

Fuat Engin, şu bilgileri verdi:

“İstanbul 1. Tüketici Mahkemesi, AYEDAŞ’ın başvurusunu reddederek, hakem heyetinin sayaç bedelinin iadesine yönelik kararını onadı. Gerekçeli kararda, ‘Yapılacak bakım ve sayaç değişiminin tüketiciye bildirilmesi gereklidir. Bu işlemde de tüketici haberdar edilmemiştir. Bu nedenle de haksız uygulamayla ilgili hakem heyeti kararının iptali için AYEDAŞ’ın açtığı davanın iptali gerekmiştir’ ifadelerine yer verildi.

TÜBİDER olarak, tüm tüketicileri elektrik dağıtım şirketlerinin haksız uygulamalarına karşı, zaman geçirmeden hak aramaya ve bilgisi dışında haksız bir biçimde elektrik sayacı değiştirilmesi ile bedel almalarına karşı öncelikle elektrik dağıtım şirketine itirazda bulunmaya, itirazın reddedilmesi durumunda ise Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuruda bulunarak hak aramaya çağırıyoruz.”

Önceki ve Sonraki Haberler