1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Schneider Electric yapay zekalı enerji yönetimi yazılımı geliştirdi

Schneider Electric yapay zekalı enerji yönetimi yazılımı geliştirdi

Enerji Günlüğü - Schneider Electric Başkan Yardımcısı Luc Remont, enerji yönetimi ve otomasyon çözümleri için yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığı...

Schneider Electric yapay zekalı enerji yönetimi yazılımı geliştirdi

Enerji Günlüğü - Schneider Electric Başkan Yardımcısı Luc Remont, enerji yönetimi ve otomasyon çözümleri için yapay zeka teknolojilerinin kullanıldığı yazılım geliştirdiklerini ve Türkiye’deki yazılımcılarla da çalışma fırsatı yakalamayı umduklarını söyledi.

Fransa merkezli enerji yönetimi teknolojileri ve otomasyon şirketi Schneider Electric’in Başkan Yardımcısı Luc Remont Türkiye ziyareti kapsamında medya mensupları ile bir araya geldi. İngiltere merkezli Adeva ile birlikte endüstriyel yazılım özelinde çalıştıklarını vurgulayan Luc Remont, “Sektöre özel yazılımlar geliştirebiliyoruz. Bunların içinde de kendi kendine karar alabilecek yapay zeka teknolojileri kullanılıyor” dedi.

Sundukları enerji yönetimi ve otomasyon çözümlerinde bulunan yazılımlarının içinde yapay zeka olduğunu aktaran Remont, müşterilerinin altyapılarına fayda sağlayacak şekilde kullandıkların ifade etti. 

“YERLİ YAZILIM ORTAKLIKLARI YAPABİLİYORUZ”

Petrokimyadan demir çelike pek çok sektörde Adeva ile geliştirdikleri yazılımların kullanıldığını belirten Remont, bazı özel ihtiyaçlar için yerli çözümler de geliştirebildiklerini ve yerli yazılım ortaklıkları yapabildiklerini ifade etti. Bu konuda bir “erken girişim”lerinin olduğunu aktaran Remont, “Umuyoruz ki, Türkiye’deki yazılımcılarla da çalışma fırsatı yakalayacağız” dedi.

Schneider Electric’in yazılımlarının açık kaynaklı olduğunu vurgulayan Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer ise, “Türkiye’deki pek çok ortağımız, kendi yazılımlarını bizim yazılımlarımız ile entegre edebiliyor. Yazılım ve ürünlerimizin, diğer yazılımlar ile entegrasyonu Türkiye’deki yazılımcılara yurtdışına açılma fırsatı sunuyor.” şeklinde konuştu.

DİJİTALLEŞME İLE ENTEGRASYON SAĞLANABİLİYOR

Enerji yönetimi ve otomasyon konusunda dijitalleşmenin giderek arttığını belirten Remont, bu sayede pek çok alanda entegrasyonun sağlanabildiğini aktardı. 

Dijitalleşmeyi uzun yıllardır beklediklerini ve bu alanda çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Remont, “Dijitalleşme 100 ülkede 200’den fazla fabrikamızı yönetmemizi sağlıyor. Biz dijitalleşmeyi önce etkin yönetimi sağlamak üzere kendimizde kullandık. Kendi bünyemizde kullandığımız takip edilebilirlik ve izlenebilirlik, müşterilerimize de aynı standartlarda hizmet sunabilmemizi sağlıyor. Bir otomasyon şirketi olarak, bir fabrikayı sıfırdan alıp son aşamasına kadar geliştiriyoruz. Bunu yaparken de dijitalleşme ile birlikte çok önemli faydaları görebiliyoruz.” dedi.

DİJİTALLEŞME İLE % 75 TASARRUF

Makine arızalarının tespit edilmesinin tasarruf sağladığını ve dijitalleşme öncesinde, yaşanan arızaların üretimde kesintiye ya da enerji kaybına yol açtığını belirten Remont, bugün gelinen noktada insan gözüyle kritik gözükmeyen bir durumun aslında çok önemli olabileceğini ve geliştirdikleri otomasyon sistemleri ile bu tür kritik durumların öngörülebildiğini ve anında tespit edildiğini ifade etti. Schneider Electric’in tesislerinde ve binalarında da bu sistemlere yatırım yaptıklarını ve daha iyi görüntüleme, süreç yönetimi ve kaynak kullanımı ile birlikte tüketimlerinde yüzde 75 oranında tasarruf ettiklerini belirten Luc Remont, “Dijitalleşme ile iş yapış biçimlerini değiştiriyorsunuz. Bu da inanılmaz sonuçlara yol açıyor.” dedi.

TÜRKİYE BİZİ HİÇ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMADI

Remont, “Dijital dönüşüm yoluyla rekabetçi olma ve diğer gelişmekte olan ekonomilerin önüne geçme konusunda Türkiye’nin büyük bir iştahı var. İlk yatırım yaptığımız günden bu yana, Türkiye, hangi alanda olursa olsun dönüşümü gerçekleştirme ve yatırımlarımıza devam etme kararını verme noktasında bizi hiç hayal kırıklığına uğratmadı” diye konuştu.

Uzun yıllardır Türkiye’de faaliyette olduklarını ve dönem dönem bazı sektörlerin hızlanarak bazılarının yavaşladığını vurgulayan Luc Remont, “Dünyanın pek çok yerinde istikrar ya da istikrarsızlık yaşanabiliyor. Ancak bizim için devamlılık önemli. Bu anlamda da Schneider Electric olarak Türkiye’ye güveniyoruz.” şeklinde konuştu.  

TEKNOLOJİNİN KÜRESEL ISINMAYA DA ÇÖZÜM SUNMASI GEREKİYOR

Schneider Electric olarak sorumluluklarının enerji yönetimi konusunda zorluklara karşı çözüm getirmek olduğunu ifade eden Luc Remont, etkin bir altyapı geliştirmek için etkin şehirlere ihtiyaç olduğunu belirtti. Enerjiye erişimin herkesin hakkı olduğunu vurgulayan Remont, “Enerjiyi herkese sunmak isterken, karşımıza küresel ısınma sorunu çıkıyor. Teknolojinin bu anlamda da çözüm getirmesi gerekiyor. Bu nedenle Schneider Electric olarak, daha yaşanabilir bir dünya için çalışıyoruz.” dedi.

MADENCİLİK ÜZERİNE YOĞUNLAŞIYORUZ

Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Bora Tuncer, son dönemde madencilik ve turizm sektörlerinde yoğun işler gerçekleştirdiklerini belirterek, savunma sanayiinde gerçekleştirdikleri çalışmaların giderek arttığını, yenilenebilir güneş enerjisinde de Türkiye’nin yeniden hızlanacağını öngördüklerin aktardı. 

Dünyada enerji üretim şekillerinin değişmeye başladığını ve Schneider Electric’in de bu yönde yenilikler geliştirdiğini belirten Tuncer, tüketicilerin artık kendi enerjilerini üretebildiklerini ve bunun da enerji yönetimini dönüşümünü getirdiğini vurgulayarak “Türkiye’nin yönü neredeyse, biz o alanlarda çözüm üretiyoruz.” dedi.      

Mersin Şehir Hastanesi’nin tasarım aşamasından itibaren tamamen Schneider Electric çözümleri ile yapılmış bir proje olduğunu ve bu sayede önemli enerji tasarrufu sağladığını belirten Bora Tuncer, İstanbul Deniz Otobüsleri ve Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde geliştirdikleri çözümler ile enerji verimliliği sağladıklarını aktardı. Mersin Şehir Hastanesi’nde önleyici bakım fazına geçmek üzere çalışmalar yürüttüklerini aktaran Tuncer, kendilerinin tamamladığı 6 şehir hastanesinde ise tek merkezden enerji tüketiminin izlenebileceği bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Tuncer, “Enerji verimliliği ile Türkiye gibi enerji ithalatçısı bir ülkeye, makroekonomik açıdan da fayda sağlamış oluyoruz.” dedi. 

Sabiha KÖTEK - İstanbul

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler