1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Schneider Electric’ten endüstride verimliliği arttıracak yazılım

Schneider Electric’ten endüstride verimliliği arttıracak yazılım

Schneider Electric, endüstriyel tesislerdeki arıza ve bakım süreçlerinde verimliliği arttıracak yeni bir yazılım geliştirdi.

Schneider Electric’ten endüstride verimliliği arttıracak yazılım

Enerji Günlüğü - Schneider Electric, endüstriyel tesislerdeki arıza ve bakım süreçlerinde verimliliği arttıracak yeni bir yazılım geliştirdi.

Schneider Electric, yenilikçi artırılmış gerçeklik yazılımı EcoStruxure Augmented Operator Advisor’ı sektöre sunduğunu duyurdu. Yazılımın makine veya endüstriyel tesislerde kullanılması, arıza tespit sürelerini azaltıyor, operasyon ve bakım süreçlerini hızlandırıyor ve insan hatalarını azaltıyor.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor, endüstriyel tesislerdeki otomasyon sistemlerinde bulunan elektrik panoları, üretim hatları ve makinelerdeki gerçek zamanlı verilerle sanal nesneleri birleştiriyor. Bu sayede operatörler ve teknisyenler mevcut sistemlerdeki bilgilere anında erişim sağlıyor.

Sahadaki önemli ve gerekli bilgilere anında erişim sunan, aynı zamanda bakım prosedürlerinin nasıl gerçekleştirileceği konusunda kullanıcılara kolaylık sağlayan EcoStruxure Augmented Operator Advisor, bakım ve arıza durumlarında karşılaşılan duruş süresi ve maliyetleri azaltarak bakım ve onarım süreçlerinde verimliliği artırıyor.

UYGULAMA ALANLARI ÇEŞİTLİ

Ayrıca EcoStruxure Augmented Operator Advisor, çeşitli uygulamalarda kullanılabiliyor. Bunlar;

Makineler; sahadaki ilgili bilgilere gerçek zamanlı ve anlık olarak erişim imkanı sağlıyor.

Elektrik panosu; elektrik panoları fiziksel bir müdahale olmadan sanal olarak açıyor.

Endüstriyel tesislerde; üretim hattına ilişkin verilerin tabletler üzerinde gerçek zamanlı olarak görüntülenmesini sağlıyor.

EcoStruxure Augmented Operator Advisor’ın uygulama ara yüzü sistemdeki proses değişkenlerine, SQL veritabanına, elektrik şemalarına, web sayfalarına, talimatlara, notlara ve oynatılabilir videolara erişim imkanı sunuyor.

Tak ve çalıştır yapısında sunulan bu uygulama farklı işletim sistemine sahip (iOS®, Android™, Windows®) tabletlerde kullanılabiliyor ve SQL veritabanları dahil tüm sistem mimarilerinde kullanılabilecek şekilde PLC’lere erişim olanağı sağlıyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler