1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sedef Budak: Mühendislikte yoğun cinsiyet ayrımcılığı var

Sedef Budak: Mühendislikte yoğun cinsiyet ayrımcılığı var

TWRE Kurucusu Sedef Budak, Zorlu Enerji’nin düzenlediği paneldeki konuşmasında, kadınların mesleki ayrımcılığa en fazla maruz kaldığı sektörlerden birinin mühendislik olduğunu söyledi.

Sedef Budak: Mühendislikte yoğun cinsiyet ayrımcılığı var

Enerji Günlüğü - TWRE Kurucusu Sedef Budak, Zorlu Enerji’nin düzenlediği paneldeki konuşmasında, kadınların mesleki ayrımcılığa en fazla maruz kaldığı sektörlerden birinin mühendislik olduğunu söyledi.

Zorlu Enerji, Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde enerjisi bitmeyen mühendis kadınları, düzenlediği panelde bir araya getirdi.

Zorlu Enerji ve Turkish Women in Renewables and Energy (TWRE) Group, Dünya Kadın Mühendisler Gününe özel olarak gerçekleştirilen Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadınlar panelinde, alanında uzman kadın mühendisleri bir araya getirdi. 

UZMANLIĞIN CİNSİYETİ YOKTUR

Dünya Kadın Mühendisler Gününün anlamına uygun olarak düzenlenen Enerjisi Hiç Bitmeyen Mühendis Kadınlar panelinde, kadınların bütün meslek gruplarında uzmanlaşmalarının desteklenmesi; toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması; fırsat eşitliği gibi konular ele alındı. 

Panelin moderatörlüğünü, TWRE Kurucusu Sedef Budak yaptı. TESAB-CIGRE Women in Engineering Yönetim Kurulu Temsilcisi Yüksek Mühendis Dilek Gürsu; MÜKAD Mimar Mühendis Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Züleyha Özcan; MÜKAD Mimar Mühendis Kadınlar Derneği Başkan Yardımcısı Esma Sarıaslan Divrikli; akademisyen, girişimci Dr. Duygu Erten ve Zorlu Enerji Mühendislerinden Seher Kahraman da panelde konuşmacı olarak yer aldılar. 

MÜHENDİSLİKTE YOĞUN CİNSİYET AYRIMCILIĞI

TWRE Kurucusu Sedef Budak, paneldeki konuşmasında kadınların mesleki ayrımcılığa en fazla maruz kaldığı sektörlerden birinin mühendislik olduğunu söyledi. 

Politika, akademi ve özel sektörde güçlü kadın rollerinin, bilim ve mühendislik alanında kadın istihdamını yükselteceğine dikkat çeken TESAB - CIGRE Women in Engineering Yönetim Kurulu Temsilcisi, Yüksek Mühendis Dilek Gürsu ise farklı bakış açısına sahip kadın mühendislerin özel şirketlerde ve kamuda desteklenmelerinin ülkemizde güçlü kadın rol modelleri ortaya çıkaracağını belirtti. 

MÜKAD Mimar Mühendis Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Züleyha Özcan da toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm dünyanın sorunu olduğunu, toplumsal cinsiyet eşitliğini dikkate alarak ilerleyen ülkelerin ekonomilerinde ciddi bir büyüme yaşandığını ifade etti. 

Akademisyen, Girişimci Dr. Duygu Erten ise sektörde mühendisler kadar teknik kadrolara ve kadın teknisyenlere de ihtiyaç olduğunu belirterek, “Çocukların yeteneklerini genç yaşta keşfederek, yapacağımız doğru yönlendirmeyle iyi teknikerler yetiştirmeliyiz. Böylelikle ülkemizin yenilenebilir enerji teknolojilerinde ihtiyaç duyacağı ara eleman istihdamına da katkıda bulunmuş oluruz” dedi.  

Zorlu Enerji Mühendisi panelist Seher Kahraman ise Akıllı Hayat 2030 stratejisi doğrultusunda Zorlu Enerji’nin, Eşit Bi’Hayat Toplumsal Cinsiyet Eşitliği yaklaşımı ile şirket içi kadın istihdamını her geçen gün daha da artırdığını paylaştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler