1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Seferihisar’da 37,5 MW’lık JES ve hibrit GES-RES kurulacak

Seferihisar’da 37,5 MW’lık JES ve hibrit GES-RES kurulacak

Küçük Menderes Enerji, 490 milyon lira yatırımla İzmir Seferihisar’da 37,5 MW’lık JES ve yardımcı kaynak olarak da 2 MW’lık GES ve 3,6 MW’lık RES kurmayı planlıyor.

Seferihisar’da 37,5 MW’lık JES ve hibrit GES-RES kurulacak

Enerji Günlüğü - Küçük Menderes Enerji, 490 milyon lira yatırımla İzmir Seferihisar’da 37,5 MW’lık JES ve yardımcı kaynak olarak da 2 MW’lık GES ve 3,6 MW’lık RES kurmayı planlıyor.

Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş. tarafından İzmir ili, Seferihisar ve Menderes ilçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri mevkiinde 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES + RES) Tesisleri projesi planlanıyor. Projenin toplam değeri 490 milyon lira olarak hesaplanıyor. Proje kapsamında yılda 280 GWh elektrik üretilecek. Bu ise yaklaşık 66 bin kişinin yıllık elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabilecek.

Proje kapsamında 12,5 MW ve 25 MW kapasiteli olmak üzere toplam 37,5 MWe kapasiteli jeotermal kaynaktan enerji üretim tesisi ana kaynak olarak faaliyet gösterecek. Jeotermal enerji santrallerinin işletilmesinde yaklaşık %20’lik (yaklaşık 7,5 MWe) iç tüketim kaybının bir kısmının 2 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali ve 1 adet 3,6 MWe kapasiteli rüzgâr türbini ile karşılanması hedefleniyor. Güneş santralinin jeotermal enerji santralinin planlandığı parsellerin hemen komşu (bitişik) parselinde; rüzgar santralinin de JES ve GES alanının 3,6 km güneybatısında kurulması planlanıyor.

Proje kapsamında ayrıca toplam 23 adet jeotermal kaynak arama (sondaj) faaliyeti planlanıyor. Bu sondajların 12 adedi üretim kuyusu amaçlı, 10 adedi reenjeksiyon ve 1 adedi de arama kuyusu olarak açılacak. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler