1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sepiciler, doğalgazda yüzde 40 tasarruf sağladı

Sepiciler, doğalgazda yüzde 40 tasarruf sağladı

Sepiciler Deri, enerji verimliliği projesi ile yıllık ortalama elektrik tüketimini yüzde 18, doğalgaz tüketimini yüzde 40’a varan oranda düşürdüğünü açıkladı.

Sepiciler, doğalgazda yüzde 40 tasarruf sağladı

Enerji Günlüğü - Sepiciler Deri, enerji verimliliği ile maliyet düşürüp karbon salımını azaltmak amacıyla Siemens Türkiye ile imzaladığı Enerji Performans Sözleşmesi’nin ilk sonuçlarına dair bir açıklama yayınladı. Verimlilik projesinin ilk aşamasında, verimli ömrünü tamamlamış makine yardımcı ekipmanları, sıcak su buhar ve kondens hatları değiştirildi. Su, boilerlar yerine eşanjör sistemi ile ısıtılmaya başlandı. Yaklaşık 1,5 yıllık sürede tamamlanan ilk etap sonunda elektrik tüketimi yüzde 18, doğalgaz tüketimi ise yüzde 40’a varan oranda düşüş gösterirken yıllık karbon salımı da 1145 ton azaltıldı.

BAKIM MALİYETİ DÖRTTE BİRİNE DÜŞÜYOR

Buhar kazanlarının yenilendiği projenin ikinci etabında ise doğalgaz tüketiminde minimum yüzde 4 daha düşüş hedefleniyor. Bakım maliyetlerini de yüzde 25 oranında azaltan proje, yenilenen teknoloji ile beraber üretim süreçlerini kısaltırken üretim kalitesini artırdı. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, Sepiciler Deri’de uygulanan enerji verimliliği projesinin hedeflenen rakamların üzerinde verimlilik sağlandığını belirtti.

Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Bölümü Ülke Yöneticisi Tolga Afşin de “Sepiciler Deri’nin ihtiyaçlarına özel hazırlanan yol haritası ve uygulama sonrası elde ettiği faydalar, Desigo CC kontrol yazılımı ile de somut bir şekilde ölçülebiliyor. Enerji Performans Sözleşmesi, yani tasarruf ettikçe öde modeli ile Sepiciler Deri, verimliliğini önemli oranda artırırken, sağladığı enerji tasarrufu ve daha az karbon salımı ile sürdürülebilirlik hedeflerine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmış oldu” dedi.

SEPİCİ TASARRUFUN YANINDA KAZANÇ DA SAĞLADI

Sepiciler Deri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepici ise, 1.5 yılda tamamlanan projenin kolayca hayata geçmesinde Siemens Finansal Kiralama’nın sağladığı finansal desteğin de önemli bir rolü bulunduğunu söyledi. Proje sayesinde tasarruf etmenin yanında ek kazanç da elde etmeye başladıklarını kaydeden Sepici, “Uzun vadeye yayılan bir dönemde yapacağımız ödemeler sayesinde projeden sağladığımız tasarruflar, geri ödemelerimizin ana kaynağını oluşturacak” diye konuştu.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler