1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens Almanya’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini işletecek

Siemens Almanya’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini işletecek

Siemens, Almanya'daki en büyük yeşil hidrojen üretim tesislerinden birini devreye alarak 1.350 ton hidrojen üreteceğini açıkladı.

Siemens Almanya’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini işletecek

Enerji Günlüğü - Siemens, Almanya'nın en büyük yeşil hidrojen üretim tesisini devreye aldı. Siemens, tesiste her yıl 1.350 ton hidrojen üreteceğini duyurdu.

Teknoloji ve endüstri alanlarında faaliyet gösteren Siemens'in yaptığı açıklamaya göre,  her yıl 1.350 ton hidrojen üretilmesi planlanan yeşil hidrojen üretim tesisi devreye aldı. Siemens, Almanya'nın en büyüğü olduğu belirtilen hidrojen tesisinde, Upper Franconia ilçesinde bulunan Wunsiedel Enerji Parkı'ndan gelen rüzgar ve güneş enerjisi kullanılacak.

Tesiste 8.75MW’lık bir elektrolizör kullanılarak üretim yapacağını ifade eden Siemens, hidrojenin öncelikle bölgenin endüstriyel ve ticari işletmelerinde olmak üzere karayolu taşımacılığında kullanılacağını söyledi.

Devreye alınan tesisin işletmesini, %45 hissedarı olduğu WUN H2'ye devrettiğini bildiren Siemens, "Tesisin kapasitesinin 17,5MW’a çıkarılmasıyla ilgili görüşmeler halihazırda devam ediyor" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler