1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Shell, Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini kuracak

Shell, Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini kuracak

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini kuracak. Tesiste rüzgar elektriği kullanılarak günde 60 bin kilograma kadar hidrojen üretilecek.

Shell, Avrupa’nın en büyük yeşil hidrojen tesisini kuracak

Enerji Günlüğü - Shell, denizlerde üretilen rüzgar elektriğini kullanacağı 200 MW’lık yeşil hidrojen üretim tesisini kurmak için yatırım kararını kesinleştirdi.

İngiltere merkezli petrol ve doğal gaz şirketi Shell, Avrupa'nın en büyük yenilenebilir hidrojen tesisi olacak olan Holland Hydrogen I'i inşa etmek için nihai yatırım kararı aldığını açıkladı. Shell plc'nin yan kuruluşları olan Shell Nederland B.V. ve Shell Overseas Investments B.V. tarafından Rotterdam limanında kurulacak elektrolizör, 200 MW kapasite ile günde 60 bin kilograma kadar yenilenebilir hidrojen üretecek. Tesis 2025 yılında faaliyete geçtiğinde Avrupa'nın en büyük yenilenebilir hidrojen tesisi olacak.

TESİS RÜZGAR ELEKTRİĞİ KULLANACAK

Tesis için gerekli olan elektrik ise Shell’in de kısmen sahibi olduğu Hollandse Kust Rüzgar Enerji Santrali’nden karşılanacak. Üretilen yenilenebilir hidrojen, HyTransPort boru hattı1 ​​yoluyla Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam'a gönderilecek. Yeşil hidrojen, rafinerideki gri hidrojen kullanımının bir kısmının yerini alacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler