1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Almanya ve Kanada’dan yeşil hidrojen işbirliği

Almanya ve Kanada’dan yeşil hidrojen işbirliği

Almanya, 2025 yılına kadar Kanada’dan yeşil hidrojen tedariği için bir "transatlantik Kanada-Almanya tedarik koridoru" oluşturmayı planlıyor. 

Almanya ve Kanada’dan yeşil hidrojen işbirliği

Enerji Günlüğü - Almanya, Rusya’ya enerji bağımlılığını azaltmak amacıyla Kanada ile rüzgar elektriğiyle üretilecek hidrojen tedariği için işbirliği yapacak. 

Avrupa, Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azaltmanın önemli bir parçası olarak hidrojen projelerine ağırlık veriyor.  Rusya'dan temin edilen doğal gaza olan bağımlılığı azaltmaya çalışan Almanya da, Kanada ile yeni bir hidrojen anlaşması imzaladı. Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz tarafından imzalanan anlaşma ile, Atlas Okyanusu'nun iki tarafında hidrojen tedarik zinciri kurulması amaçlanıyor ve ilk dağıtımın üç yıl içinde başlaması bekleniyor.

İki ülkenin birlikte geliştirmeyi planladığı “hidrojen ekonomisi” çerçevesinde Kanadalı bir şirket rüzgar enerjisi kullanarak ihracat amaçlı hidrojen ve amonyak üretecek. Üretilen yeşil hidrojen oluşturulacak koridor ile Almanya’ya aktarılacak.

“KANADA RUSYA GİBİ ZENGİN DOĞAL KAYNAKLARA SAHİP”

Yeni koşullarda alternatif enerji kaynaklarına daha fazla ihtiyaçları olacağını belirten Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kanada’nın Rusya gibi zengin doğal kaynaklara sahip olduğunu ama farklı olarak Kanada’nın güvenilir bir demokrasiye sahip olduğunu kaydetti. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler