1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güneydoğu Avrupa ülkeleri gaz için Türkiye ile temasta

Güneydoğu Avrupa ülkeleri gaz için Türkiye ile temasta

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kesmesinden sonra çok sayıda Güneydoğu Avrupa ülkesinin, gaz taleplerini karşılayabilmek için Türkiye ile temas halinde bulunduğunu söyledi.

Güneydoğu Avrupa ülkeleri gaz için Türkiye ile temasta

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen V. Türk - Alman Enerji Forumunda konuştu. Türkiye’nin bölgesel enerji denklemindeki önemine vurgu yapan Bakan Fatih Dönmez “Son zamanlarda pek çok Güneydoğu Avrupa ülkesi doğalgaz taleplerini karşılayabilmek için ülkemizle yoğun temaslarda bulunmaktadır” dedi. 

Fatih Dönmez, Türkiye’nin sadece kendi enerji arz güvenliğini sağlamakla yetinmeyip yakın coğrafyasındaki enerji kaynaklarının talep eden ülkelere taşınması noktasında da önemli roller üstlendiğini vurguladı. 

TÜRKİYE ELİNDEN GELENİ YAPMAYA HAZIR

Türkiye’nin gelecekte komşu ülkelerdeki doğal gazın Batı’daki pazarlara ulaştırılmasında kritik roller üstlenebileceğini vurgulayan Bakan Dönmez şunları söyledi: 

“Türkiye, Türkmenistan doğal gazı başta olmak üzere Hazar bölgesinin, İsrail doğal gazı başta olmak üzere Doğu Akdeniz bölgesinin ve uzun vadede Irak’ın doğal kaynaklarının ülkemize ve ülkemiz yoluyla piyasalara ulaştırılması için elinden geleni yapmaya hazırdır.”

TÜRK-ALMAN HİDROJEN İŞBİRLİĞİ İÇİN İMZA

Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile Almanya Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck arasında yeşil hidrojen iş birliğini geliştirmek amacıyla niyet mektubu imzalandı. Bakan Dönmez, Yeşil hidrojen alanında imzalanan belgenin Türkiye’nin hidrojen alanındaki çalışmalarına katkı sunacağını ve iki ülke arasındaki işbirliğini geliştireceğini söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler