1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Amazon’dan yeşil hidrojen anlaşması

Amazon’dan yeşil hidrojen anlaşması

Amerikalı e-ticaret devi Amazon, mağazalarındaki forkliftlerin yakıt ihtiyacı için Amerikan Plug Power şirketinden her yıl 10.950 ton yeşil hidrojen satın alacak.

Amazon’dan yeşil hidrojen anlaşması

Enerji Günlüğü - Amerikan e-ticaret şirketi Amazon, Plug Power şirketinden 30 bin forklift için yeterli olacak miktarda yeşil hidrojen satın alacak.

e-ticaret, bulut bilişim, dijital akış, ve yapay zekâya odaklanan çok uluslu bir Amerikan teknoloji şirketi olan Amazon, iklim hedefleri kapsamında elektrikli araç kullanımı yanında yeşil hidrojen kullanımını da arttırıyor. Amazon, yeşil hidrojen tedariki için hidrojen yakıt hücresi sistemleri geliştiren Amerikan şirket Plug Power ile anlaşma imzaladığını duyurdu. 

Anlaşma kapsamında Plug Power, Amazon’a 2025 yılından itibaren her yıl, 30 bin forklift veya 800 kamyonu için yeterli olacak miktarda yeşil hidrojen sağlayacak. Plug Power, her yıl 10.950 ton yeşil hidrojen tedarik edecek.

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi Amazon, 15 binden fazla forklifte yakıt sağlamak için hidrojen kullandığını ve bu sayıyı üç yıl içinde 20 bin adede çıkarmayı planladığını açıkladı.

Elektrikle çalışan ekipman ve araçlarda geleneksel pillerin yerini alan hidrojen yakıt hücresi sistemleri her geçen gün önemini arttırıyor. Esnek ve sıfır emisyonlu yakıt, ulaşım ve elektrik üretimi için kullanılabildiğinden, yeşil hidrojen genellikle enerjinin geleceği olarak değerlendiriliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler