1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Sepil: K. Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa`ya taşımaya hazırız

Sepil: K. Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa`ya taşımaya hazırız

Enerji Günlüğü - Genel Enerji Başkanı Mehmet Sepil, 2016-2017 yıllarında da gaz satış anlaşmalarının nasıl gelişeceğine bağlı olarak, K. Irak...

Sepil: K. Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa`ya taşımaya hazırız

Enerji Günlüğü - Genel Enerji Başkanı Mehmet Sepil, 2016-2017 yıllarında da gaz satış anlaşmalarının nasıl gelişeceğine bağlı olarak, K. Irak gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımaya hazır olacaklarını söyledi.

The Economist Avrupa Enerji Zirvesi'nde konuşan Sepil, Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nin günde 300 bin varil seviyesine eriştiği takdirde bunun büyük bir bölümünü ihraç etmek istediğine işaret ederek, boru hattı hazır olduğu andan itibaren üretimin 200 bini geçeceği tahmininde bulundu.

“BÖLGESEL YÖNETİMLE SÖZLEŞMELERİ İMZALADIK”

Sepil, 2016-2017 yıllarında da gaz satış anlaşmalarının nasıl gelişeceğine bağlı olarak, gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşımaya hazır olacaklarını belirterek, "Bütün network tamamlandığında buna imkan olacak" dedi.

Sepil, Genel Enerji olarak sözleşmeleri bölgesel yönetimle imzaladıklarını ve Bağdat ile Kuzey Irak Kürt Bölgesi arasındaki meselenin siyasi olduğunu, bu konuların dışında kaldıklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler