1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Serhat Çeçen: Kayıp-kaçak oranı tek hanelere inebilir

Serhat Çeçen: Kayıp-kaçak oranı tek hanelere inebilir

Kayıp-kaçak oranının yüzde 65’lerden yüzde 15’e indiğinin altını çizen ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, “Kayıp-kaçak tek haneye gerileyebilir" dedi.

Serhat Çeçen: Kayıp-kaçak oranı tek hanelere inebilir

Enerji Günlüğü – Kayıp-kaçak oranının yüzde 65’lerden yüzde 15’e indiğinin altını çizen ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, “Kayıp-kaçak oranı yüzde 10’un altına inerek tek haneli rakamlara inebilir” dedi.  

“Akıllı sayaçlar üzerinde yoğunlaştık ve bunun da ana sebebi kayıp-kaçak ile mücadele” diyen ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, kayıp kaçak oranının yüzde 65 seviyelerinden yüzde 15’e düştüğünü bildirdi. Dijital yatırımın da desteği ile kayıp-kaçakların daha da azalacağını söyleyen Çeçen şöyle devam etti; “Kayıp-kaçakların yüzde 8’i şebeke altyapılarının zayıf olmasından dolayı. Yüzde 7’lik kısım da faturalanamayan kayıp-kaçaklar. Yüzde 15’lik kayıp kaçak oranını tek haneli rakamlara indirmeye çalışacağız. Yıllık 4 milyar sektör yatırımının 500 milyonu teknolojik yatırım.”

20 MİLYAR TL’LİK YATIRIM HEDEFİ

Özelleştirme ile birlikte elektrik dağıtım sektöründeki yatırımların hız kazandığını ifade eden ELDER Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen, sektörde 100 bine yakın doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam yarattıklarını ve 40 milyon aboneye hizmet ettiklerini belirtti. Özelleştirmeden önce yatırımların 500 milyon civarında olduğunun altını çizen Çeçen, “Özelleştirmeden sonra, özel sektör tarafından bu yatırımlar 5 milyar TL’ye kadar çıktı. Bunlar yan sanayiyi de etkiledi ve toplamda 8 milyar TL’lik bir katkı yapılmış oldu. 2020’ye kadar da 20 milyar TL’lik bir yatırım planımız var. Bu yatırım teknoloji ve altyapı yatırımlarını oluşturacak” ifadelerini kullandı.

“İSTİHDAMA ÖNEM VERİYORUZ”

Elektrik dağıtım sektörünün en öncelikli misyonunun, elektriği kaliteli şekilde son kullanıcıya ulaştırmak olduğunun altını çizen Çeçen, “ELDER çatısı altında istihdama verdiğimiz hizmetler de var. 5 yıllık dönemde 50’ye yakın eğitim programı oluşturduk. Meslek liselerindeki elektrik eğitim ve müfredatının eski olduğunu gördük. Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile eğitim projemiz var. Eğitimle istihdamı daha ileriye götürmek istiyoruz. Ayrıca 21 dağıtım bölgesinde ARGE yatırımlarımı var. Buralarda üniversiteler ile işbirliği yapıyoruz” diye konuştu.  

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler