1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell 2 yılda 2 bin 300 kadına istihdam sağladı

Shell 2 yılda 2 bin 300 kadına istihdam sağladı

Shell Türkiye, kadın istihdamına destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği sosyal yatırım programı kapsamında 2 yılda 2 bin 300 kadın çalışana istihdam sağladı.

Shell 2 yılda 2 bin 300 kadına istihdam sağladı

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye, kadın istihdamına destek sağlamak amacıyla hayata geçirdiği sosyal yatırım programı kapsamında 2 yılda 2 bin 300 kadın çalışana istihdam sağladı.

Shell Türkiye’nin 2018 yılının Mart ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın himayelerinde, İŞKUR iş birliğiyle hayata geçirdiği "Shell'de Kadın Enerjisi" programı kapsamında, kadınlara istasyon yöneticisi, ön saha satış elemanı, market satış elemanı, vardiya amiri, muhasebe elemanı ve idari işler uzmanı gibi farklı pozisyonlarda çalışma olanağı sağlanıyor. 

Akaryakıt sektöründe ilk olma özelliğini taşıyan program kapsamında, 2 yılda 2 bin 300 kadın çalışana istihdam sağlandı ve 2023 yılına kadar 5 bin kadın istihdamı hedefleniyor.

ÇALIŞMAK İSTEYEN KADINLAR İŞKUR’A BAŞVURABİLİYOR

Shell’de çalışmak isteyen kadın adaylar, başvurularını her ilde yer alan İŞKUR İl Müdürlüklerine yapabiliyor. Adayların işe alım süreçleri İŞKUR iş ve meslek danışmanları aracılığıyla gerçekleştiriliyor. İŞKUR’a yapılan başvurulardan sonra işe kabul edilen adaylar, alanında deneyimli Shell Eğitim ekipleri tarafından eğitiliyor. Sınıf ve işbaşı eğitimlerini tamamlayan adaylar Türkiye çapındaki Shell & Turcas istasyonlarında görev alıyor.

SİHİRLİ VARDİYA İLE GÜÇBİRLİĞİ

Shell Türkiye'nin genel müdürlüğündeki beyaz yakalı kadın çalışanlar, Shell'de Kadın Enerjisi programının 2'nci yılını sahadaki arkadaşlarına destek olarak kutluyor. Sihirli Vardiya kapsamında gerçekleştirilen saha aktivitesinde gönüllü olan genel müdürlük çalışanları bir gün boyunca Shell istasyonlarında çeşitli görevlerde bulunuyor. Genel müdürlük ve sahadaki kadın çalışanların güç birliği yaptığı Sihirli Vardiya, "Shell'de Kadın Enerjisi" programını sahada büyütüyor.

MESLEĞİN KADINI ERKEĞİ OLMADIĞINI GÖSTERDİK

Kadınların her alanda iş hayatına aktif katılımını çok önemsediklerini belirten Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, "Türkiye’deki faaliyetlerimizde doğrudan istihdam sağladığımız çalışanlarımızın yüzde 31’i, yönetim ekibimizin ise yüzde 50’si kadınlardan oluşuyor. Sektörde bir ilke imza atarak hayata geçirdiğimiz, 2'nci yılını başarılı bir şekilde dolduran 'Shell’de Kadın Enerjisi' programımızla akaryakıt sektöründe kadınların da sahada çalışabileceğini, mesleğin kadını erkeği olmadığını gösterdik. Şimdiye kadar 2 bin 300 kadın istihdamı sağladığımız programımız, hedeflerimizin üzerinde ilerliyor" dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE %3 ARTIŞ

Kadın çalışanların varlığının istasyonlardaki hizmet kalitesine olumlu etki ettiğini ifade eden Erdem, "Yaptığımız araştırmada kadın çalışanların olduğu istasyonlarda müşteri memnuniyetinin yüzde 3 oranında artış yaşandığını gözlemledik. Shell Türkiye olarak misafirlerimizden aldığımız dönüşler, programın başarısını ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler