1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell, Avustralya’dan LNG sevkiyatını durdurdu

Shell, Avustralya’dan LNG sevkiyatını durdurdu

Shell, işçiler ile ücret konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Avustralya’daki Prelude tesisinden LNG sevkiyatını durdurdu.

Shell, Avustralya’dan LNG sevkiyatını durdurdu

Enerji Günlüğü - Shell, kargoların büyük kısmını Asya pazarına yönlendirdiği Avustralya’daki Prelude tesisinden LNG sevkiyatını durdurdu.

İngiltere merkezli petrol şirketi Shell, Avustralya’daki sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi Prelude'den sevkiyatı durdurdu. Şirket, işçiler ile ücret konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 21 Temmuz'a kadar kargo teslimatı yapılamayacağını açıkladı. Yetkililer 11 Temmuz gecesi vardiyanın tamamlanmasının ardından Prelude'nin sevkiyatının kapandığını ifade etti. Dünyadaki ilk yüzer LNG platformu olarak bilinen tesisten LNG sevkiyatının büyük kısmı Asya pazarına yapılıyor.

Shell'in %67,5 pay sahibi olduğu üretim tesisindeki bu gelişmenin, küresel doğal gaz piyasasında fiyatların artmasına yol açacağı düşünülüyor. Yıllık 3,6 milyon ton LNG, 1,3 milyon ton kondensat ve 400 bin ton LPG'yi üretip ihraç etme kapasitesine sahip tesiste Japon Inpex'in yüzde 17,5, Güney Koreli Kogas'ın yüzde 10 ve Tayvanlı CPC'nin yüzde 5 hissesi bulunuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler