1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell, Avustralyalı SGH Energy ile gaz ortaklığı yapacak

Shell, Avustralyalı SGH Energy ile gaz ortaklığı yapacak

Shell ve SGH Energy, Avustralya sularındaki Crux Doğal Gaz Sahasını ortak bir girişim aracılığıyla birlikte geliştirecekler.

Shell, Avustralyalı SGH Energy ile gaz ortaklığı yapacak

Enerji Günlüğü - Shell, Batı Avustralya açıklarındaki Crux Doğal Gaz Sahasını Avustralyalı SGH Energy şirketiyle ortaklaşa geliştirecek.

İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, Batı Avustralya sularındaki Crux Doğal Gaz Sahasını Melbourne merkezli petrol ve gaz şirketi SGH Energy ile birlikte geliştireceklerini açıkladı. Açıklamaya göre, bu amaçla Shell Australia ve SGH Energy bir ortak girişim oluşturacak. Projede inşa çalışmalarının bu yıl başlaması ve 2027 yılında da gaz üretimine başlanması bekleniyor. 

Shell açıklamasında, enerji piyasası daha düşük karbonlu bir geleceğe geçerken, projenin artan LNG talebini karşılamaya yardımcı olacağını kaydetti. Açıklamaya göre, başlangıçta beş kuyu açılacak.

Crux sahasında üretilen doğal gaz, mevcut Prelude yüzer sıvılaştırılmış doğal gaz (FLNG) tesisine aktarılacak. Crux, Prelude FLNG tesisine günde 550 milyon standart fit küp gaz tedarik edecek. Crux'tan gelen doğal gazın, Asyalı müşterilerin daha temiz bir yakıt olarak kömürden gaza geçmelerine yardımcı olmada kilit bir rol oynayacağı ifade ediliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler